Džem z višni - odkôstkovanie



            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?) 
25.8.2014 22:46

Nu, jedna věc je vylisovat z višní šťávu - třeba na víno či mošt. Tam lze prolisovat višně přes síto plátno, či odšťavňovač. Chcete-li vyrobit kompot bez pecek nebo džem, pak jsou zapotřebí višně bez pecek (včetně dřeně i slupek). Tady mě pořád nejrozumnější přijde ruční odpeckovač nebo skupina dobře naladěných žen kolem stolu se špičatými nožíky v jedné a stopkou griotky v druhé ruce. Pekelné odpeckovací stroje za desítky tisíc, místy tu propagované, mi pro jedince nepřijdou jako dobrá investice.

  
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 26.8.2014 0:16

Višně jsou řiďoučké, dřeň etou proleze, ale slupky nikoliv. "Marmeláda" je pak hladká (a přidávat slubky odrbané od dřeně ndává smysl). Pokud někdo chce takovou tu klevelu na pokraji odpeckovaného kompotu a rozsolu ve vlastní šťávě, tak opravdu nezbývá než ten odpeckovač s hrotem a půlmiskou.


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika