Džem z višni - odkôstkovanie

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
25.8.2014 22:46

Nu, jedna věc je vylisovat z višní šťávu - třeba na víno či mošt. Tam lze prolisovat višně přes síto plátno, či odšťavňovač. Chcete-li vyrobit kompot bez pecek nebo džem, pak jsou zapotřebí višně bez pecek (včetně dřeně i slupek). Tady mě pořád nejrozumnější přijde ruční odpeckovač nebo skupina dobře naladěných žen kolem stolu se špičatými nožíky v jedné a stopkou griotky v druhé ruce. Pekelné odpeckovací stroje za desítky tisíc, místy tu propagované, mi pro jedince nepřijdou jako dobrá investice.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 25.8.2014 22:46

Nu, jedna věc je vylisovat z višní šťávu - třeba na víno či mošt. Tam lze prolisovat višně přes síto plátno, či odšťavňovač. Chcete-li vyrobit kompot bez pecek nebo džem, pak jsou zapotřebí višně bez pecek (včetně dřeně i slupek). Tady mě pořád nejrozumnější přijde ruční odpeckovač nebo skupina dobře naladěných žen kolem stolu se špičatými nožíky v jedné a stopkou griotky v druhé ruce. Pekelné odpeckovací stroje za desítky tisíc, místy tu propagované, mi pro jedince nepřijdou jako dobrá investice.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 26.8.2014 0:16

Višně jsou řiďoučké, dřeň etou proleze, ale slupky nikoliv. "Marmeláda" je pak hladká (a přidávat slubky odrbané od dřeně ndává smysl). Pokud někdo chce takovou tu klevelu na pokraji odpeckovaného kompotu a rozsolu ve vlastní šťávě, tak opravdu nezbývá než ten odpeckovač s hrotem a půlmiskou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz