Rajčata - recepty
|
|
|
|
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář (190) - 119.76 (?) 14.8.2008 14:28
Ahoj lidičky.
Utřela jsem si pusu od slin a taky vám napíšu jeden recept - není to zrovna jen o rajčatech - ale te´d v létě se hodí určtiě:
1/2 kila mletého masa, 3 nastrohané syrové brambory, 3 vajíčka, sůl a koření na mletá masa (pepř, kmín, majoránka). Vše smíchat a nacpat do vydlabané půlky cukety. Nahoru pokláct nakrájená rajčata na kolečka, osolit, strčit do trouby a péct.
Mám hlad, jdu koupit mleté...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 19.91 (?), 14.8.2008 11:03
Ahojky, přidám jeden recept s rajskými. Zapékací misku vytřít máslem, vrstvičku vař. těstovin, další nakrájená klobása-raději pikantnější, čabajka apod.-další nakrájená cuketa-původně to bylo s brokolicí, ale cukety rostou jako divé-pak vrstvy zopakujema a končíme těstovinami. Na poslední vrstvu těstovin-mám nejraději farfale/motýlky/, protože nejdou do výšky-dáme plátky rajských jablíček. V misce rozšleháme 5 vajec, smetanu či šlehačku, osolíme, opepříme, zamícháme cca 10-15dkg strouhaného sýra. Směs nalijeme do zaplněné misky a dáme zapékat. Nakonec lze před vyndáním z trouby nahoru nasypat zbyteček sýra na rozpečení. U nás to všem hrozně chutná a pokud zbyde, je to studené ještě lepší. M.R.
|
|
|
|
|
|
|
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář (190) - 119.76 (?), 14.8.2008 14:28
Ahoj lidičky.
Utřela jsem si pusu od slin a taky vám napíšu jeden recept - není to zrovna jen o rajčatech - ale te´d v létě se hodí určtiě:
1/2 kila mletého masa, 3 nastrohané syrové brambory, 3 vajíčka, sůl a koření na mletá masa (pepř, kmín, majoránka). Vše smíchat a nacpat do vydlabané půlky cukety. Nahoru pokláct nakrájená rajčata na kolečka, osolit, strčit do trouby a péct.
Mám hlad, jdu koupit mleté...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář (133) - 181.138 (?), 15.8.2008 15:47
Zdravím kuchařinky! Omlouvám se Micuko, že jsem nedala vědět jak dopadlo čatný, ale nedopadlo! Někde jsem tu psala že synka napadly svilušky, dohnalo nás to až do špitálu, na 8 dní!!! Hrůza.Dnes jsme se vrátili, zahrádka v troskách, tak co půjde pozbírám, zpracuju a pak dám vědět.Začnu asi tím salátkem, my do něj ještě dávali Ementálek ňamy,ňam :o))))Hned mám lepší náladu.Díky Lucka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|