Rajčata - recepty
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?) 25.8.2019 17:03
Je to velmi jednoduché. Rajčata nakrájíš na štvrtky nebo osminky (podle jejich velikosti, lehce osolíš (není nutné) a natlačíš do zavařovacích sklenic. Steriluješ 15 minut při 90 stupních.
Použití je široké, nejčastěji se celý obsah protře sítem na rajskou polévku, omáčku, k plněným paprikám, atd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 5.8.2008 8:56
Susil uz niekto rajciny na slnku? Bezne sa toto robi v teplejsich krajinach, ale malo by to fungovat za dobreho pocasia aj na rozpalenej terase, napr.
|
|
|
|
|
|
|
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář (133) - 181.138 (?), 5.8.2008 8:55
A džem jste zkoušeli? 1kg rajčat,800g cukru,4 lžíce citronové šťávy,(nebo 1/2 lžičky kys.citronové),špetka mletého zázvoru.Opláchnutá rajčeta nadvakrát spaříme vařící vodou a hned dáme do studené vody, pak lehce oloupáme.Pokrájíme na kousky posypeme cukrem a necháme v lednici 2 hodiny proslazovat.Rozvaříme ve větším kastrolu, až mají požadovanou hustotu, přidame šťávu(kyselinu) a zázvor, provaříme.Horký plníme do skleniček, zavíčkujeme,otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout.Dobrou chuť Lucka (mám ještě recept kde se přidává kousek skořice, hřěbíček a pokrájený pomeranč. Koření přidávám, ale pomeranč ne, mám pocit že džem po něm hořkne) :o)) L.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
micuko - Zlatý Zahrádkář (712) - 19.202 (?), 5.8.2008 11:17
1.5kg zel. rajčat, 200g jablek, 300g cibule, 150g švestek, 180g cukru, 1lžička hoř. semínek, 1lžička mletého pepře a nov. koření, 1dl octa... rajčata cibuli a oloupaná jablka pomeleme na mas. strojku, osolíme a necháme přes noc stát.švestky namočíme do stud. vody a necháme taky přes noc stát.Druhý den slijeme tekutinu z rajčat. směsi i ze švestek, ty vypeckujeme a drobně nakrájíme a přidáme k rajčatům.Do směsi přidáme cukr a ocet a koření v sítku.Vaříme až směs zhoustne..Horké do sklenic dnem vzhůru... Dobrou chuť
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|