Co s cuketami?
|
|
|
|
host - 44.166 (?) 3.7.2009 8:23
Strouhané cukety jako polotovar do bramboráků, postup stejný jako z brambor. Několik let dělám nakládanou zeleninu - mrkev, celer, může být i hrášek, zelí, cibule, cuketa žlutá, bílá, zelená, okurky na kostičky, prostě co dům dá. Nic nepředvařuji.Dám do sleniček, zaleju nálevem na okurky- každý má rád jiný, tak ho neuvádím, samozřejmě proložím kořením a steriluji při 100st.20-25 min. Víčka jsem zvyklá vyvařovat a pak okraj sklenicew a víčko vytřít nějakým alkoholem- vodka, slivovice, líh..
Nic se nekazí, je to hezky barevné, používám do bramborového salátu , pod pečená masa, i do znojemské omáčky, jako přílohu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 66.183 (?), 19.9.2008 19:06
Cuketa - Matesy
Cuketa 1 kg pokrájet na drobné kostičky
Cibule 20dkg jemně nakréjet
Sůl - polévková lžíce
Pepř mletý - polévková lžíce
Cukr - kávová lžička
Smíchat a nechat tři hodiny odležet. Přidat 1dcl oleje a 1 dcl octa
Dát do sklenic s 1-2 ks bobkového listu a několika kuličkami N. koření.
Zavíčkovat a sterilovat 15 minut.
Vynikající příloha.
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.45 (?), 15.2.2009 20:57
Recept: Nakrájejte cuketu na kolečka i se semínky (může být i se slupkou-pokud je cueta mladá), posypte grilovacím kořením, osmažte na oleji. Je to neuvěřitelná dobrota. Jím to hlavně studené ke chlebu. Ještě jsem se toho "nepřejedla" a to pěstuji tři rostliny cuket každoročně. Lze takto upravovat i patizon.
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.107 (?), 1.8.2017 17:31
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.166 (?), 15.2.2009 21:24
Cukety nakládané jako okurky opravdu nejsou nic moc. Ale pokud je rovnou nakrájím nadrobno a pak teprve zavařím jako okurky, mám polotovar na bramborový salát i do pomazánek, tam jsou od okurek k nerozeznání.
Kousky cuket z mrazáku používám, když vyrábím klasické vepřo knedlo zelo, cuketou vyložím pekáč pod syrové maso, rozpeče se tak, že úplně zmizí (cuketa, ne maso) a šťávička je pak senzační. Hanča
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.166 (?), 3.7.2009 8:23
Strouhané cukety jako polotovar do bramboráků, postup stejný jako z brambor. Několik let dělám nakládanou zeleninu - mrkev, celer, může být i hrášek, zelí, cibule, cuketa žlutá, bílá, zelená, okurky na kostičky, prostě co dům dá. Nic nepředvařuji.Dám do sleniček, zaleju nálevem na okurky- každý má rád jiný, tak ho neuvádím, samozřejmě proložím kořením a steriluji při 100st.20-25 min. Víčka jsem zvyklá vyvařovat a pak okraj sklenicew a víčko vytřít nějakým alkoholem- vodka, slivovice, líh..
Nic se nekazí, je to hezky barevné, používám do bramborového salátu , pod pečená masa, i do znojemské omáčky, jako přílohu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.83 (?), 3.7.2009 9:58
O něco výše je zmínka o cuketě sušené. Můžete prosím poradit jak postupovat? Cuketu nakrájet na kolečka nebo nastrouhat? Stačí na sluníčku nebo musím mít sušičku?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
čivava - (3) - 76.201 (?), 13.7.2009 12:43
Cukety zavařuji na kyselo jako okurky, přimíchávám je do zeleninového salátu(povařené papriky, cibule,fazolky, květák a syrová cuketa na plátky-zalito nálevem z DEKA),když jsou levné papriky a rajčata podusím si je s cuketou na kostičky a mám na zimu výborné lečo.Tuto směs přidávám i pro změnu do guláše nebo i pod maso.S pálivou paprikou je to velmi chutné.Jarka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.254 (?), 24.8.2009 16:50
Já cuketu nastrouhám a smíchám s nastrouhanými jablky asi tak 1:1 a zavařím. Pak dávám do moučníků, kde se přidávají strouhaná jablka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|