Toptaste
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 20.182 (?), 19.8.2015 12:50
Tak se na mě, paní Jiřinko, nezlobte. Až doma uvidím tu "explozi snů", respektive explodované švestky v čele s mnou "ospevovaným" Toptaste, tak mně do smíchu taky nebude. Tady podnož nehraje roli. I hluboce kořenící myrobalán se po dlouhé žízni moc rád napije.Ale fakt je, že to sucho na něm znát nebylo, na rozdíl od St.Julienů. Ovšem nějaká ta "polívčička" byla, tedy nikoliv polívčička, jako ve Vrchní prchni, ale závlaha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.16 (?), 19.8.2015 18:38
dobrý den pane Petře! Diky za chválu, ale myslím, že si ji nezasloužím :)
U mne Toptaste praská též, naštéstí jen pár plodů. Horší je to s napadením obalečem, zvlášť u lepotice, to jsem ještě neviděl.. Celkově letos špatný rok, paní v obchodě mi poradila, ať změním postřik proti pilatce a to byla veliká hloupost, brala květy útokem, příště zůstanu u Calypso. Což není až zas taková škoda vzhledem k suchu, které i u nás na Vysočině způsobilo velký propad, zvlášť u domácí velkoplodé. Na Hamannově a na Lepotici něco zůstalo, Vlaška letos málo kvetla, těším se na těch pár velkých plodů, které zůstaly. Toptaste hodnotím u nás z dlouhodobého hlediska jako velmi perspektivní odrůdu, 500 m.n.m je přeci jen hodně a pokud nebudou velké přísušky a poté deště, tak je to u nás dobrá odrůda. Domácí pomalu, ale jistě opouštím, ta se povede jednou za 5 let. Teď momentálně zkouším durancii na myrobalánu a také hagantu, tak uvidíme za 5 let. Najbolia katastrofa... Přeji krásný zbatek léta a ať se daří! Honza z Vysočiny :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|