|
Babče, 16.7.2020  Myslel som si... Len ma mýlí čas dozrievania a gramáž... u nás -Piešťany dozrieva začiatkom júla... foto skúsim zohnať, tie čo som mal som zožral😂😂 no tu je foto... bude to asi tá Čačanská... |
 |
Babče, 14.7.2020  Zdravím.. Našiel som V starom sade takúto slivku... mohlo by to byť toto?
Váha od 60-80 g... majitelka by ráda věděla odrodu..Ďakujem. |
 |
|
 |
Tomel japonský (Dyospiros kaki), 9.12.2018 Máličko si trúfnem upraviť názor na prenášanie. Použiť výraz Tomel pre všetky druhy je zavádzajúce. Musíme si uvedomiť, že sú mrazu odolné druhy/tomel viržínsky/ menej odolné /hybridy/ a tie do max -16 origoš japonské.Samozrejme záleží aj od veku... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 21.11.2018  Samozrejme mal som aj 9 lalokov, ale třeba nechať menej, aby neboli malé.. |
 |
Hybrid švestkomeruňka, 16.4.2018 To je O.K. Skôr by ma zaujímalo, či je normálny taký dlhý piestik/blizna/.Či nevzniká problém s opelením, čo by ukazovalo na malé úrody tejto odrody... |
 |
Hybrid švestkomeruňka, 15.4.2018  Zdravím odborníkov!
Všimol som si kvetov.Nie sú nejaké čudné? |
 |
Hurmikaki, tomel japonský, 13.4.2017 Odporúča sa aj dať kaki spolu s jablkami do ig. sačku a tam nechať zmäknúť a dozrieť. Má sa konzumovať až je makký.
Jedná sa o takzvané trpé odrody. Netrpké sa dajú konzumovať podobne ako jablká-konzistencie ako komu chutí-od tvrdej po mäkkú.. |
 |
Hurmikaki, tomel japonský, 11.4.2017 No po takýchto zimách ako bola aj na juhu Slovenska vydržia iba odolné hybridy, alebo viržínky... Zatiaľ sú mrtvé Sheng, Korea, Kostata, Bulhar,pol stromu zmrznutého u Buyu, Nishimuri,Hiratane, bez poškodenia Rosijanka, Gora,Tam-Kam, Prok a v... celý příspěvek > |
 |
Zlatka, 29.1.2017 No práve... tvrdá otázka... |
 |
Štěpařský vosk - složení vlastních směsí, oblíbené značky prodávaných, 19.12.2016 Tak ja som si kúpil Legocortex a to sa mi páčí... naše vosky za vyššej teploty stekajú, alebo zatekajú a znižujú ujateľnosť vrúbľov... toto je zatiaľ super... |
 |
|
 |
Ziziphus, 5.12.2016  Tento rok mi 26.4 mladé výhonky zmrzli. Na moje veľké prekvapenie zo záložných zakvitli A aj priniesli úrodu. Bolo to všetko neskôr, ale potešilo... |
 |
Je slivka Toptaste samoopelivá?, 30.4.2016 Tento rok to je jedno...😂 |
 |
Tomel pro republiku, 26.4.2016  Pochybujem...
Mráz potrápil napríklad v Piešťanoch. Vo výške 2 metre klesla teplota na -5,1°C. „Pri zemi dokonca až na -9,2°C.“ Meteorológovia zároveň poznamenali, že vo výške 5 cm nad zemou tam teplota pod nulou bola vyše 11 hodín.
Rekordy... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 18.4.2016 No videl som behať kolegov zo štetcom a dopadlo to zle... viď. info od odborníka :
Nestačí jen píchnout štětec do každého květu a myslet si, že je hotovo
květ asiminy prochází několika vývojovými stádii a dokonce pokud naneseš pyl na bliznu... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 16.4.2016  Ono nestačí behať so štetcom... ale preniesť zrelý peľ z jedného kvetu na lepkavú bliznu druhého kvetu... trvalo mi to pár rokov, kým som na to prišiel |
 |