Slivoň neznámá?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1939) - 168.103 (?), 8.9.2021 23:31
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 8.3.2022 9:43
Pane Petře, určovat odrůdu jen podle fotek může být zavádějící, ale podle mého názoru to není ani Althanova a ani Malvazinka. Vidím to na variabilitě toho čemu se u nás říká Durancie, záleží odkud odkopek nebo roub vezmete, různí se velikostí, barvou i dobou zrání. A v některých případech to mohou být i různí kříženci, kteří měly v zanedbaných sadech dost času na vývoj. Kde nejen různé mirabelky, myrobalány, špendlíky, renklody a durancie se používaly jako podnože a po odumření naštěpované odrůdy se vydaly po vlastní ose. Záleží odkud ten stromek máte. Ze školky pravděpodobně ne? škoda že nemáte fotku pecky a nebo se mně nechce ukázat. Mám problémy se zobranováním grafiky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 8.3.2022 11:30
Tak to jo, ale pokud by vás pane Petře chutově tato odrůda oslovila, určitě byste ji už měl na zahradě přeštěpovanou... A nebo jste s odpuštěním šlompák jako já s těmi dnes již vykácenými mirabelkami. Nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně a život jde dál a objevovat se dá stále něco jiného. Ale ta modrá slivka od železnice pana Mikeše pohledově vypadala také zajímavě. Třeba už má vlastní množení. A není podmínkou, že musí mít cizokrajný původ. Také se u nás takové modré kulaté najdou, i když menší, mnohdy velmi vodnaté a neoddělitelné od pecky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|