Mospilan je spíš larvicid, ale vajíčka hubí také. Ale účinek má krátkodobější. Používám vyšší doporučené dávkování, 2,5 g na 10 l vody a smáčedlo! Švestky mají slupku hodně voskovanou. Za cca 8 dnú je vhodné postřik zopakovat. Typickým ovilarvicidem s dlouhým účinkem je Coragen. Proti obalečům lze stříkat hned na vrcholu vlny, kdy začíná kladení. Ale i za cca 8 dnů po kladení, kdy nastává líhnutí larviček. Coragen u nás v malobalení není, mám ho z polského eshopu. Dá se sehnat i ze slovenského eshopu, snad i levněji. U nás se používá proti obaleči jablečnému aj., proti obaleči švestkovému nemá registraci, ale ve světě ji má. Pak jsem objevil u nás používaný Harpun, = italský Juvinal. Je to typický ovicid, pak larvicid. Dospělce nehubí, ale zasažené samičky kladou poškozená vajíčka. Účinkuje minimálně 14 dnů. Stříká se nejlépe na vrcholu letové vlny, tj. v době kladení. A zase, co země, to jiné plodiny, jiné registrace, jiné ochranné lhůty. Švestky mají OL 28 dnů, ale u nás do švestek není povolen. Juvinal mám z italského eshopu. Také není do švestek povolen, ale třeba do citrusů a oliv ano. Jmenovat eshopy bohužel nelze, ale lze pátrat na googlu od konce. Zadat Juvinal - obrázky. Pod každým obrázkem bývá odkaz... Nálet obaleče švestkového k dnešku za cca 4 dny.