Obaleč švestkový - 1. generace

host - 63.33 (?) 
17.7.2022 20:48
Tmavka švestkova Teď jsem se vrátil ze sadu bez ohledu na odrudu U třech stromů švestek mimořádný propad plodů asi 30 procent Při kontrole zjištěno - tmavka svestkova Ostatní stromy, cca 20 stromku bez postižení Závěr je, že tyto 3 stromy jsem stříkal proti plátce a poté proti obaleči 1 generace o týden později než zbyvajici Dotaz je. Máte s tímto škůdcem také někdo zkušenost Díky za info Rm

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 226.45 (?), 17.7.2022 23:10
Niekto to tuším spomínal že tmavke chutia najviac durandzie a podobne... ale že by mal postrek proti obalovacovi nejaký účinok veľmi neviem... tam sa tuším strieka niekedy vo fáze zvliekania kvetnych lupenov z malých sliviek..ale niesom si istý...

host - 226.45 (?), 17.7.2022 23:14
Pre KUKY Nemáte ešte prosím skúsenosť s postrekom Lepinox a Spintor? Aký účinok majú postreky na obalovača slivkoveho? Spintor som použil asi 7 dní po signalizácii ÚKSÚP la lepinox 5 dní pred..Ďakujem

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 17.7.2022 23:24

Zkušenost v Hradci Králové naštěstí nemám, ale je kolem Hořic, což je k nám "kousek". Kromě slivoní napadá snad i meruňky. Což je taky špatné. Letos byla úžasná sklizeň meruněk. Dnes jsem dosbíral padavky, zdravé padavky (žádné vykrajování nahnilých částí!), na sirup. Zralé, přezrálé, chuťově naprosto dokonalé. A taky červivé, každá druhá byla červivá. Drobnější larvička. Obaleč východní. Hovínka skoro žádná. Utržené, méně vyzrálé plody, jsou bez červíků. Neřeším ho, zatím.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 18.7.2022 0:09

Letos byla úžasná sklizeň meruněk. Dnes jsem dosbíral padavky, zdravé padavky (žádné vykrajování nahnilých částí!), na sirup. Zralé, přezrálé, chuťově naprosto dokonalé.

Upřesnění:  Sklizeň Goldrichu. yes 

host - 63.33 (?), 18.7.2022 18:19
Tmavka švestkova Doplnění Druhý sad, zábřežskou. Z 30 ks vzorků nafialovělých svestek utržených ze stromu bylo napadeno 25 plodů. To by vysvětloval propad švestek v posledních 2 letech. Tento sad je tvořen pouze svestkou domácí.. jde o vzrostlé stromy. Postřik zde nebyl letos žádný. První sad. Napadený 3 stromky. Jak jsem psal. Propad cca 30 procent u těchto 3 stromku, ostatní jsou v poradku. Běžně postřiky proti pilatce a proti obaleči asi zabraly. Pouze je zde časová prodleva.. která asi vedla k vyššímu napadení. Třetí sad. Brníčko. Vzdálen cca 10 km. Je souseda. Z kontroly utržených plodů. Také 30 ks napadeno 28. Toto rozšíření mne velmi překvapilo a je jasné, že tento škůdce je stejně nebezpečný jako pilatka a obaleč.. pouze je neviditelné schovaný v pecce, kde jej snadno objevíte. Jde o velkou asi 7 mm velkou tlustou larvu. Plody předčasné fialový a v tuto dobu opadávají. Larva v pecce přezimuje do příštího roku. Osobně mne toto rozšíření v naší oblasti překvapilo. Příště dodám foto Rm.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 18.7.2022 19:51

Lepinox ani Spintor jsem nikdy nepoužil. Použití Lepinoxu je bez přesné signalizace sázka do loterie. Spintor hubí i co nemá, a proto nechci riskovat přemnožení svilušek. Určitě ale fungovat na obaleče obecně budou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz