A co Chrudimská (Vankova)? Já s ní osobní zkušenosti nemám. Když jsem ji hledal nabídl mi školkař místo ní právě Těchobuzickou.
Chrudimská letos pěkně kvetla, tak se těším, že bude něco dobrého na zub. Chuť je jemná, decentní, příjemně sladká. Nádhernou fotku sem umístil na 1.stranu pan Mikeš13. Otázka je, jak se bude chovat v oblastech zamořených šarkou, viz.doktor Miloš Vysloužil a předchozí příspěvky. Domácí švestky se mně tady ze šarky vzpamatovaly. Bystrická muškátová zatím vůbec žádné projevy. Hanita měla taky jisté projevy, ale plody mají stejnou kvalitu jako vždy. V minulém roce byl první zralý plod Chrudimské s podezřele červenou dužninou, ale další už ne. Jistotu máte v těch Topgigantech, Topstarech, Topkingách a spol. Já sem ke mně "hrnu" rouby všelijakých delikatesních odrůd, ale jak to u nich bude s PPV, to nevím. Ještě tady je jedno vlákno s názvem Odolná švestka Chrudimská, bývalá Vaňkova.