|
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 28.3.2023 Kto ešte nemá Hanitu tak túto. Je chuťovo výborná. |
 |
Višně na marmelády, 1.3.2023 Pestuje niekto Pándy? Niektoré ovocné školky píšu o nej že je to kyselka, ďalšie píšu že je to višňa so sladkou chuťou. Je to teda kyselka alebo je to sladkovišňa? |
 |
|
 |
Šarka švestek, 15.10.2021 Má Čačanská rodná dobrú odolnosť na šarku? |
 |
Radosť, 31.8.2021 Radosť je velmi úrodná odroda broskyne ktorá sa už nikde nepredáva. Máte ju ešte niekto zasadenú? |
 |
Meruňky 2021, 31.8.2021 A co Fardao, Farclo a Farhail?
Farclo dozrieva na prelome 9 a 10 mesiaca. Myslím že vzhladom na to aká je chladná daždivá druhá polovica augusta tak tento rok by asi nedozrelo. |
 |
Chrudimská, 31.8.2021 Pan Petr ako je to s moníliovou hnilobou u Chrudimskej? |
 |
Predčasný opad listov kordia, 24.8.2021 Ako dlho máte Kordiu? |
 |
Meruňka Forum, 21.7.2019 Zdravím pan Jiří 1968, tak tých 27Brix je fantastická hodnota. Kde ste tú marhulu kúpil? ... celý příspěvek > |
 |
Nektarinka Snow Queen, 21.7.2019 Ďakujem pán Morvai za odpoveď. Michal |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 11.6.2019 Pierre: Stačí tým 2 konkurentom stredníka iba zaštipnúť vrcholec a - to je podstatné - odkloniť ich vyviazaním smerom k horizontále (tak aby s ňou zvierali uhol cca 30-35°). Stredník ponechajte bez zásahu (event. ho môžete iba nasmerovať tak aby... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 5.3.2019 ja som nad tym vcera tak maturoval a premyslal som, ze ked necham dlhsie tie konare v najvyssom rade tak nebude mi sediet ten uhol cca 45stupnov oproti stredniku. a tie konare v nizsom rade boli v priemere tensie ako tie vo vyssom rade tak som ich... celý příspěvek > |
 |
Ovocné stromy vo vyšších, veterných polohách (700 mnm.)?, 6.8.2018 Kamil Hasman: "desertoví dezertéři" - perfektné 😂.
Len poznámka k tomu záverečnému výberu - Gravštýn myslím tiež dosť padá zo stromu ešte pred zberom. IH |
 |
Chyby v řezu a následné neostříhání mladých švestek, 28.4.2018 Laďa: Možností ako tvarovať strom slivky je viac. Pri 3-4 kostrových konároch by to zostalo v prípade kotlovitej koruny (bez stredníka). Takáto koruna je vhodná najmä pri broskyniach. Čo sa týka sliviek, tak podľa mňa je pre ne najprirodzenejšia... celý příspěvek > |
 |
Rubin spur, 26.3.2018  Neviem... Spojenie Rubín Spur mi príde ako oxymoron. Rubín je typický bujným rastom a plodením na dlhom dreve - teda úplný protiklad spurtypového rastu. Nikde som sa nedočítal, že by bol objavený nejaký spurtypový klon Rubínu. Ale môžem sa mýliť.... celý příspěvek > |
 |
Italské odrůdy meruněk, 15.3.2018 Máte niekto skúsenosti s odolnosťou talianských marhúl na jarné mrazy v kvete oproti odrodám Maďarská a Velkopavlovická ktoré sú vysádzané v ČR a na Slovensku už niekoľko desiatok rokov? |
 |