Chrudimská
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 7.5.2022 12:15
A co Chrudimská (Vankova)? Já s ní osobní zkušenosti nemám. Když jsem ji hledal nabídl mi školkař místo ní právě Těchobuzickou.
Chrudimská letos pěkně kvetla, tak se těším, že bude něco dobrého na zub. Chuť je jemná, decentní, příjemně sladká. Nádhernou fotku sem umístil na 1.stranu pan Mikeš13. Otázka je, jak se bude chovat v oblastech zamořených šarkou, viz.doktor Miloš Vysloužil a předchozí příspěvky. Domácí švestky se mně tady ze šarky vzpamatovaly. Bystrická muškátová zatím vůbec žádné projevy. Hanita měla taky jisté projevy, ale plody mají stejnou kvalitu jako vždy. V minulém roce byl první zralý plod Chrudimské s podezřele červenou dužninou, ale další už ne. Jistotu máte v těch Topgigantech, Topstarech, Topkingách a spol. Já sem ke mně "hrnu" rouby všelijakých delikatesních odrůd, ale jak to u nich bude s PPV, to nevím. Ještě tady je jedno vlákno s názvem Odolná švestka Chrudimská, bývalá Vaňkova.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.101 (?), 21.8.2016 12:49
Mám chrudimskou šest let po výsadbě a zatím plodnost nic moc. Překvapuje mě, že některým pěstitelům hodně plodí. Jinak plody hnijou statečně i to málo co je na stromě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 21.8.2016 18:06
Slíva na snímku je Bystrická? No nevím, mi to přijde jako jasný Stanley. Je typický slabším olistěním a výraznou viditelností plodů...
Ing. Fidla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.47 (?), 31.8.2021 18:55
Pan Petr ako je to s moníliovou hnilobou u Chrudimskej?
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 31.8.2021 21:57
Nevím, pane 234.37. Prozatím malá plodnost. Plody praskají, jak vidno z fotky. V úvodním příspěvku tohoto vlákna se například píše:
Napadení monilií bylo nadprůměrné. Vrcholem byl loňský rok, kdy šarkovité plody byly doslova nechutné. Letos je to viditelně lepší. S monilií se plody sice opět trápí, ale plodnost je vysoká a chuť docela dobrá, s loňským propadákem nesrovnatelná.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 7.5.2022 12:15
A co Chrudimská (Vankova)? Já s ní osobní zkušenosti nemám. Když jsem ji hledal nabídl mi školkař místo ní právě Těchobuzickou.
Chrudimská letos pěkně kvetla, tak se těším, že bude něco dobrého na zub. Chuť je jemná, decentní, příjemně sladká. Nádhernou fotku sem umístil na 1.stranu pan Mikeš13. Otázka je, jak se bude chovat v oblastech zamořených šarkou, viz.doktor Miloš Vysloužil a předchozí příspěvky. Domácí švestky se mně tady ze šarky vzpamatovaly. Bystrická muškátová zatím vůbec žádné projevy. Hanita měla taky jisté projevy, ale plody mají stejnou kvalitu jako vždy. V minulém roce byl první zralý plod Chrudimské s podezřele červenou dužninou, ale další už ne. Jistotu máte v těch Topgigantech, Topstarech, Topkingách a spol. Já sem ke mně "hrnu" rouby všelijakých delikatesních odrůd, ale jak to u nich bude s PPV, to nevím. Ještě tady je jedno vlákno s názvem Odolná švestka Chrudimská, bývalá Vaňkova.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|