Počasí 2025

host - 213.87 (?)
25.1.2025 11:51

Jakou temnotu měl Kazatel na mysli. Vždyť tam někde v Israeli snad nikdy žádnou středoevropskou temnotu neměli. laugh MH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?), 17.1.2025 21:07
Jen vzpomínání na loňskou sezónu.
počasí
počasí

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10383) - 70.240 (?), 25.1.2025 11:23

Konečně snad chvíli přestávka od nízké inverzní oblačnosti, která i přes dlouhodobé působení mohutné tlakové výše zatemňovala převážně ty nejníže položené oblasti. Podle družicových snímků a webových kamer na tom byla Vysočina, která v minulosti často z inverze také nevykukovala, mnohem lépe. Pěstitel ovocných stromů sice suše konstatuje, že vyšší teploty zbytečně přiblužují kvetení, což je pravda, ale přesto si vždy vzpomenu na starozákonní Kazatelova sova:...Sladké je světlo a vidět slunce je milé očím. I když se člověk dožije mnoha let, ať se z nich raduje ze všech, ale na dny temnoty ať pamatuje, že jich bude mnoho...

host - 213.87 (?), 25.1.2025 11:51

Jakou temnotu měl Kazatel na mysli. Vždyť tam někde v Israeli snad nikdy žádnou středoevropskou temnotu neměli. laugh MH

host - 12.87 (?), 25.1.2025 12:35
Na věštbách CHMI nějaké dramatické růsty teplot zatím nevidím. A když trochu uberu vzhledem k poloze zahrady, zdá se to být přijatelné. Není potřeba aby mrzlo jen praštelo. Takhle to stačí. PP.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?), 10.2.2025 20:53
Snad nám ten avízovaný mráz nevysype květní pupeny meruněk a broskvoní.
mrazík
mrazík

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4587) - 2.164 (?), 10.2.2025 21:35

Nevysype, já jsem za něj rád. Zatím u nás (HK) běžné dřeviny spí. Probouzí se broskvoně, ale umírněně. Je únor a v únoru má být zima, i hodně mrazivá. Buďme za to rádi. Příroda se neprobudí předčasně, jako vloni. A jak to dopadlo vloni, přišlo brzy jaro, pak mráz, a bylo vymalováno. Stříkal jsem meruňky před květem už 16. března! Normálně v HK kvetou o měsíc později, minimálně. Tak naděje normálního průběhu počasí tu je.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10383) - 70.240 (?), 11.2.2025 11:30

Americký vůdce Donal Trump prohlásil, když před časem odcházel po nějakém svém soudním líčení na dotaz novináře, jestli se cítí být vinen: "Soud je vinen. Jediným viníkem je v tomto případě soud." A při troše nadsázky by se dalo říct, že za blížící se silné mrazy může pan PP, protože pan PP mrazy se svojí láskou k tuhé zimě přivolává. smileyO vysypání květních pupenů obavu nemám, spíše o poškození množství "oček", které jsem v létě očkoval na větší stromy. Žádné odrůdové skvosty to nejsou, jde jen o případně zmařenou práci.

host - 91.196 (?), 11.2.2025 14:40

Slovo Vaše druhé v psaní z mnohých činí lítých sanícheeky, v souvislosti s Déčkem Téčkem prsty zdobí ruku véčkemlaugh! Když srovnáme dnešek s rekordním z roku 1929, tak musíme být v klidu. Něco jiného by bylo, kdyby následující počasí šláplo do pedálů a fičelo a mrzlo více a déle-no nechme se-snad příjemně překvapit, stromy mám nabílené, SPCH.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10383) - 70.240 (?), 11.2.2025 17:07

Dnes byla v Chropyni jakási burza masivních kmenů stromů na výrobu uměleckého nábytku. Zaujalo mě to proto, že to bylo právě z Chropyně, kde bydlíte.

Jen pro zajímavost vybírám něco ze švýcarských referend:.

Švýcaři v referendu odmítli ústavní zakotvení zelené odpovědné ekonomiky.

Švýcaři v referendu odmítli trojici ekologických zákonů

Švýcaři v referendu odmítli iniciativu zelených, kteří chtěli zkrátit životnost všech pěti jaderných elektráren v zemi

Švýcaři v referendu odmítlii nový zákon o emesích oxidu uhličitého

Švýcaři v referendu drtivě odmítli iniciativu o ochraně přírody

Švýcaři v referendu návrh, aby švýcarská ústava byla nadřazena mezinárodním smlouvám.

host - 91.196 (?), 11.2.2025 17:36

Zda pravda, či fabulacecool, bytí mé se zde neřeší... Ano, sám jsem koukal na českou bednu a po deváté hodině se ta show ukázala v celé nahotěcheeky! Lehce mrazivý čas, erudovaný výklad hospodáře, polena ležela klidně pečlivě podloženalaugh. Prý ten nej kus dřeva -dubisko cca 120 let -pochází z východních Čech, možná jste měl příležitost jej v lese obejmoutwink? S těmi lidmi, v jejichž zemi se oficiálně hovoří více jazyky-němčinou, francouštinou, italštinou a rétorománštinou... je to takové...,jak to kulantně napsat, aby se zde větší polovina-matematický žertík- nenaštvala-výkonné krávy, silní volové, divocí býci, milá telátka...-to všechno dohromady dává zdravý selský rozumenlightened. SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz