Počasí 2025
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2952) - 208.138 (?) 17.1.2025 20:31
Dneska jsem byl nahoře. Pro člověka nevlídno, ale pro zahradu asi požehnání. Vrstva sněhu téměř souvislá (5 - 7cm), sníh zmrzlý, teplota - 1,5°C kolem 2 hodin odpoledne. Mlha, či spíš mraky. Půda na povrchu zmrzlá, pórek i celer jsem musel dolovat. A česnek krásně pod sněhem. Na ten myslím nejvíc. Poslední 3 roky pravidelně vylézal předčasně, a to i o dost. A tak si říkám jen tak dál. Je to podobné počasí jako v zimě 20 - 21, kdy mi vyšel parádně. Je to tak, všechno zlé je k něčemu dobré a naopak.
Jo, a s těma houbama to bylo tady nemlich to samé. Možná i proto, že už nenalítám desítky kilometrů.
Milan
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2952) - 208.138 (?), 14.1.2025 23:52
Taky mi tak nepřipadal, tedy jako nejteplejší, tady u nás v kopcích. A záda jsem si konví zhuntoval také méně než jiné roky, takže extrémně suchý také nebyl, i když pramínek do mé zahrady téměř vyschl. Ale ne úplně jako v roce 2018. A křen na starém stanovišti za poslední 3 roky zázračně oživl, když předtím téměř vyschl.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 15.1.2025 8:05
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2952) - 208.138 (?), 16.1.2025 16:50
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6594) - 9.142 (?), 17.1.2025 12:00
Inu já to mám rád tak, když v zimě je zima a v létě léto etc. Když to nějak srovnám, letos prakticky od prosince mrzne. Dobré je, že furt a ne hodně. Říká se když nedrží leden, nedrží ani jeden, tak se dá doufat, že zima ještě chvíli potrvá. Ano, s postuperm času ji stále víc nemám rád, ale pro přírodu tady je užitečná z různých známých důvodů. Když se na Vánoce rojí komáři, není to dobré. Když se dívám na věštby rosničkářů, pořád tam malují +5 den, -5 noc. To mi připadne snesitelné. Akorát té romantiky na Vánoce bylo málo. Takže taky se těším, ale nechvátám, ono není kam. Pokud jde o houby, v lese kam se dokážu doplazit, nebyla ani prašivka. Kubu jsme vařili z předloňských.
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2952) - 208.138 (?), 17.1.2025 20:31
Dneska jsem byl nahoře. Pro člověka nevlídno, ale pro zahradu asi požehnání. Vrstva sněhu téměř souvislá (5 - 7cm), sníh zmrzlý, teplota - 1,5°C kolem 2 hodin odpoledne. Mlha, či spíš mraky. Půda na povrchu zmrzlá, pórek i celer jsem musel dolovat. A česnek krásně pod sněhem. Na ten myslím nejvíc. Poslední 3 roky pravidelně vylézal předčasně, a to i o dost. A tak si říkám jen tak dál. Je to podobné počasí jako v zimě 20 - 21, kdy mi vyšel parádně. Je to tak, všechno zlé je k něčemu dobré a naopak.
Jo, a s těma houbama to bylo tady nemlich to samé. Možná i proto, že už nenalítám desítky kilometrů.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Opravda suché dřevěnné podlahy | 0:27 | |
|
Opravda suché dřevěnné podlahy | 14.1.2025 | |
|
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY | 8.1.2025 | |
|
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY | 8.1.2025 | |
|
Nová stodola | 6.1.2025 | |
|
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY | 3.1.2025 | |
|
|
|
|