Počasí 2025

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2953) - 208.138 (?)
16.1.2025 16:50

laughlaughlaugh

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10351) - 70.240 (?), 14.1.2025 18:35, zobrazeno: 489x

Rok 2024 byl údajně nejteplejším od roku 1961 a v pražském Klementinu (nejstarší záznamy o počasí v Evropě) snad údajně vůbec nejteplejší. Abych pravdu řekl, vůbec mně to tak nepřipadlo. jelikož to hodnotím jen podle množství srážek v průběhu léta a musím konstatovat, že už čtvrtý rok po sobě žádná velká sucha zde v létě nepanují. Doufám, že tato dobrá srážková perioda bude co nejdelší.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1992) - 168.103 (?), 14.1.2025 19:18

Já léto poměřuji podle houbařské sezóny u nás. A ta byla minulý rok vynikající, na hříbky jsem chodil do lesa s kosou. Takže léto přiměřeně horké a srážek místy dost. Kdyby to letos dopadlo podobně, nebyl bych proti.

počasí
počasí

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2953) - 208.138 (?), 14.1.2025 23:52

Taky mi tak nepřipadal, tedy jako nejteplejší, tady u nás v kopcích. A záda jsem si konví zhuntoval také méně než jiné roky, takže extrémně suchý také nebyl, i když pramínek do mé zahrady téměř vyschl. Ale ne úplně jako v roce 2018. A křen na starém stanovišti za poslední 3 roky zázračně oživl, když předtím téměř vyschl.

Milan HP

host - 91.196 (?), 15.1.2025 8:05

Souhlasím s váženými kolegy, že rekordní součet teplot-snad na základě měření v tepelném asfalto-betonovém ostrově-ještě nemusí být pro celkový pocit, dojem, efekt to rozhodujícíenlightened. Abeceda života je přece jen bohatější a celý Svět větší, než Česko. Ale ona řešená teplota byla prý nejvyšší globálněcool! Právě běží na Čt pojednání k 5i rokům Green Dealu, seriál s Alešem Hámou... a jedinec si připadá jako Chaplin ve filmu Moderní dobablush, SPCH.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2953) - 208.138 (?), 15.1.2025 21:39

Mám pocit, že si tak nepřipadám, že jím jsem. Myslím Chaplinem. laugh

Milan HP

host - 91.196 (?), 16.1.2025 8:23

yesMilan HP-za břicho se popadám, myslím, že ne sám-hned mám lepší den a snad nejen ten jeden, mráz se šíří ze všech stran, sám s tím nic nenadělám-salám, máslo pod ně housku, zapíjím po každém kouskucheeky, SPCH.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2953) - 208.138 (?), 16.1.2025 16:50

laughlaughlaugh

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10351) - 70.240 (?), 16.1.2025 19:05

Pepé to možná vidí jinak, ale já musím konstatovat, že počasí stojí za prd. Prakticky několik týdnů je stále zataženo, vlhko, teploty kolem nuly a stále krátký den. V nížinách typická středoevropská zima. Jen ty houby pana Waltra potěšily. Tolik praváků najednou jsem nikdy nenašel. Vždycky to bylo jen sem tam něco. Nejsem žádný odborník, ale chutnější houbu neznám.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6595) - 9.142 (?), 17.1.2025 12:00

Inu já to mám rád tak, když v zimě je zima a v létě léto etc. Když to nějak srovnám, letos prakticky od prosince mrzne. Dobré je, že furt a ne hodně. Říká se když nedrží leden, nedrží ani jeden, tak se dá doufat, že zima ještě chvíli potrvá. Ano, s postuperm času ji stále víc nemám rád, ale pro přírodu tady je užitečná z různých známých důvodů. Když se na Vánoce rojí komáři, není to dobré. Když se dívám na věštby rosničkářů, pořád tam malují +5 den, -5 noc. To mi připadne snesitelné. Akorát té romantiky na Vánoce bylo málo. Takže taky se těším, ale nechvátám, ono není kam. Pokud jde o houby, v lese kam se dokážu doplazit, nebyla ani prašivka. Kubu jsme vařili z předloňských.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2953) - 208.138 (?), 17.1.2025 20:31

Dneska jsem byl nahoře. Pro člověka nevlídno, ale pro zahradu asi požehnání. Vrstva sněhu téměř souvislá (5 - 7cm), sníh zmrzlý, teplota - 1,5°C kolem 2 hodin odpoledne. Mlha, či spíš mraky. Půda na povrchu zmrzlá, pórek i celer jsem musel dolovat. A česnek krásně pod sněhem. Na ten myslím nejvíc. Poslední 3 roky pravidelně vylézal předčasně, a to i o dost. A tak si říkám jen tak dál. Je to podobné počasí jako v zimě 20 - 21, kdy mi vyšel parádně. Je to tak, všechno zlé je k něčemu dobré a naopak.

Jo, a s těma houbama to bylo tady nemlich to samé. Možná i proto, že už nenalítám desítky kilometrů.

Milan

Můj jediný česnekový úspěch ve 2021
Můj jediný česnekový úspěch ve 2021
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy0:27
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika