Počasí 2024

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?) 
10.6.2024 15:33

jenže já už slyšel z více stran, cože bych dělal, kdybych se nerejpal v zemi. U mě fakt platí, že... pro alkohol nežiju, nekouřím a nepiju, šlechtím plané jabloně, furt se hrabu v záhoně. A v zimě pak upadám do zimního spánku.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.196 (?), 11.6.2024 17:12

...a na mě teď silně doráží jarní únavaangry! Se šedesátkou na krátký dohled jaksi hůře regeneruji. Dřív jsem si po nočních dvanáctkách nešel lehnout, nahodil domácí montérky, skočil na kolo, nandal na řídítka kýble, dojel do zátočiny, hráběmi nalovil okřehek-než jsem se pak ten cca kilometr vrátil domů, tak nadbytečná voda děrovaným dnem vytekla, část tohoto zboží jsem dal drůbeži, prasatům, zbytek do stínu na potom. A už jsem fičel s dvoukolákem na příkop u rybníka, posekal hafo trávy, narval plnou káru, dovezl ke králíkárnám, pokrmil. Nato jsem vzal motyku, okopkal řepu, nahrnul brambory, posbíral mandelinky, opláchl se v potoce, na louce našel plný košík žampiónů... Mj.mě baví, že jsem např.snědl třešni, pecičku zasadil, mladý stromek narouboval, a teď, po deseti letech na něj bez obav vylezu a ona mých 90 kilo bez protestů unesecheeky, SPCH.P.S.: Se mi poněkud vytratilo počasí, tak dodatečně-Medard se letos činíwink.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2890) - 208.138 (?), 12.6.2024 21:31

Chápu, letošní rok se toho opravdu podělalo docela hodně. A možná ještě podělá. Důvodů k blbé náladě přehršel. Nikdy jsem neměl "bukolicklou" zahradu. Vždycky se stalo, že se něco opravdu nevyvedlo. Ale zároveň se něco povedlo, takže se to vykompenzovalo. A i kdyby ne, vždycky věřím, že si příští rok povedu lépe a že ke mně bude Matka Příroda milostivější.

Milan HP

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 12.7.2024 22:38

zdá se, že už máme všude zalito, někde až moc. Plísně a houby mohou bujet.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 13.7.2024 8:01

Tady je čtrnáct dní vzduch a podlaha jak v prádelně, všude voda, plesniví okurky, cibule. Rok naprd.

host - 91.196 (?), 13.7.2024 8:09

Souhlasím s Vaším názorem pane PP, letos už min.podruhécheeky! Na druhou stranu, odstínů zelené je snad i víc, než těch zprofanovaných padesátwink, SPCH.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 13.7.2024 13:50
letošní počasí je nevyzpytatelné, za hranicemi museli celou noc odklízet kroupy. Co zůstalo na zahrádkách, musí být každému jasné.
kroupové nadělení
kroupové nadělení

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 2.164 (?), 13.7.2024 15:40
U nás v Hradci Králové - Svobodných Dvorech za poslední dva dny celkem 110 litrů na m2. To je teda opravdu hodně. Kousek je CHMI stanice. Nad zeleninou a bramborami mám sítě proti kroupám, které jsem původně měl pro jabloně, které ale zmrzly. Zelenina a brambory se zatím drží. Bez trochy chemie to ale nejde.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 71.192 (?), 13.7.2024 18:27

Pozitivní určitě je, že se doplňují zásoby vody v půdě. Oproti suchým rokům před rokem 2020 je to už čtvrtý rok, kdy začalo v průběhu vegetačního období pršet. Nejlépe je to vidět v písníku, kde stoupla voda za tyto vlhčí roky minimálně o metr. Pozitivní to je hlavně v době, kdy se často straší suchem v důsledku globálního oteplování. Co se týče ovocnářské sezóny, tak v podstatě není letos o čem psát. Katinky rozklobávají sýkorky, tak jsem je raději otrhal. Jejich výhoda spočívá v tom, že jsou měkčí, i když nejsou ještě úplně zralé a jsou i částečně sladké ještě se zelenou dužninou. Na roubu Černošické všechny plody podlehly moniliové hnilobě, ale jeden. který se dal ochutnat byl velmi nadějný a strčil do kapsy všechny ty částečně zralé-nezralé Katinky. Potěšilo pár plodů Jerseymacu. Samozřejmě na pozdější křížence typu Mac Intosh to nestačí, ale je moc příjemné dát si 10 července nějaké čerstvé letní jablko.

host - 91.196 (?), 3.9.2024 14:36

Rozmarné je tohle léto, stavící slavnou předlohu na hlavufrown! Jako když se zasekne deska na gramofonu-už by měl někdo do jeho ramínka drcnout, jinak se vše v prach obrátí, tyto vysoké teploty jsou vražednéangry. SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz