Počasí 2024
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 2.164 (?) 19.2.2024 23:41
Už jsem vyhodil na mráz palmy Trachycarpus f. a žumaru nízkou. Vydrží krátkodobý mráz i kolem -10°C, zvláště T.f. A také olivovník, vyhodím i vavřín. V garáži nebylo k hnutí (mám tam bordel i bez kytek) a venku jim bude lépe. Washingtonii, oleandry, slizoplod ještě nechám schované, avokádo také, ale i to mrazík přežije (mám vyzkoušeno, musí být ale otužilé, venku co to jde a zimované v chladu, kousek nad nulou, v té garáži). Muselo by se nějak zásadně ochladit, abych je lifroval zase zpět. Až na žumaru to není problém. Žumaře je asi 35 let, dá se s ní jen šoupat, ani na rudl se nevejde. Mám ji v kalfasu na maltu, vysoká je dva metry a váží moc. Přivezl jsem si ji z Tuniska, jako přichcíplý oplégr bez kořenů. Prodávali je kluci na pláži za 5 západních marek. Jako by to bylo včera. Do pr....
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 17.2.2024 6:53
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 17.2.2024 9:53
Jak už jsem psal jinde, tak dosavadní průběh února je údajně nejteplejší za 100 let. Minulý rok, pokud si vzpomínám, mrzlo a sněžilo. Takže když únor není bílý, pole nám nesílí, pane SPCH? Ovšem i přes současné hice, máme prakticky po vláhovém deficitu v půdě. Tady u mě napadlo začátkem prosince asi 25 cm sněhu, občas trochu prší a to zřejmě stačilo. Takže i přes globální oteplování jsme na tom prozatím dobře. V takovém Katalánsku je sucho, že voda je tam "na příděl" a dávno dávno tam platí zákaz zalévání zahrad a napouštění bazénů. Co já si tak vzpomínám, tak sucha byla i za období minulého režimu a zákazy zalévání zahrádek byly i tenkrát.
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 17.2.2024 10:17
Slunce ještě krátce svítí, vítr příliš nefouká, listí neodpařuje, a tak se zatím voda v zemi drží. Jestli to vydrží ví jen ten Nejvyšší. Jen mě znepokojuje, že přes léta řečí o nutnosti zadržovat vodu v krajině se tak příliš neděje, nebo je pravda, že to současná vícekoalice neumí mediálně prodat. To tlačení na manželství pro všechny-nic proti jiným lidem nemám, jen by si dle mě měli pro spolužití najít jiné pojmenování- či disputace o euru nám pro přežití nezbytnou vodu do kalichů nedodá... Nojo, mocní ví, co já ne, drží prst na tepu doby, SPCH. P.S.:Nejen ve Španělsku je velká nezaměstnanost mladých+spousta plaváčků v plné síle, takže kdyby byli ochotní máknout, tak by i z mořské vody sladkou vyrobili.., no nic, trochu jsem se zasnil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 17.2.2024 11:12
Nechci to zakřiknout, protože nevím, jak bude v březnu, ale prozatím to vypadá, že pravdu měla Dagmar Honsová, která předpovídala mírnou a teplou zimu, nikoliv ti, co tvrdili, že bude nejstudenější zima za desítky let a že tomu nasvědčuje chování zvířat a slupky od cibule. Pokud má někdo informace, že v březnu bude -20C, tak to beru zpět.
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.219 (?), 17.2.2024 12:59
V součtu teplot je větší suma než průměr to ano. Jinak podzim komplet propršel, v zimě bylo opakovaně rekordní množství sněhu dohromady tak 1 metr sněhu to nebylo mnoho let, mrazy velmi silné Tmin pod -20°C... takže zima udeřila tady naplno, teď je sice teplotně nadprůměrný únor, ale opět pořád prší, jen 4 dny bez srážek. Postříkat kadřavost byly nervy, do toho když zrovna neprší tak silně fučí. Včera dokončen 2. postřik při větru 40km/h... část mědi na stromě část na hlavě, teď čekat jak to dopadne až vyraší. Severovýchod MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 2.164 (?), 19.2.2024 23:41
Už jsem vyhodil na mráz palmy Trachycarpus f. a žumaru nízkou. Vydrží krátkodobý mráz i kolem -10°C, zvláště T.f. A také olivovník, vyhodím i vavřín. V garáži nebylo k hnutí (mám tam bordel i bez kytek) a venku jim bude lépe. Washingtonii, oleandry, slizoplod ještě nechám schované, avokádo také, ale i to mrazík přežije (mám vyzkoušeno, musí být ale otužilé, venku co to jde a zimované v chladu, kousek nad nulou, v té garáži). Muselo by se nějak zásadně ochladit, abych je lifroval zase zpět. Až na žumaru to není problém. Žumaře je asi 35 let, dá se s ní jen šoupat, ani na rudl se nevejde. Mám ji v kalfasu na maltu, vysoká je dva metry a váží moc. Přivezl jsem si ji z Tuniska, jako přichcíplý oplégr bez kořenů. Prodávali je kluci na pláži za 5 západních marek. Jako by to bylo včera. Do pr....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|