Vylomený výhon révy
|
|
|
|
host - 16.70 (?) 16.5.2010 20:32
Sazenice jsou roubované se zavoskovanou horní částí. Původně jsem chtěl nechat 2 výhony, ale nakonec jsem se rozhodnul nechat jen jeden rašící pupen, protože mám pocit, že potom lépe roste a vyzrává, ve finále chci mít stejně jen jednokmínkový rýnsko - hessenský tvar se dvěma tažni. No byla to blbost, je to jak naschvál, včera jsem je vylámat a dnes jak byl silný vítr tak, tak shodil plastovou tyčku, kterou jsem měl připravenou pro vedení výhonu přímo na sazenici, kdybych se chtěl trefit, tak se mi to hodinu nepovede:-) No nic no... Jinak, jednalo se o hibernal.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.70 (?), 16.5.2010 13:03, zobrazeno: 13809x
Mám od jara nově zasazenou révu, několik sazenic, mají už asi 10 cm výhonky. Tam kde jich bylo více, tak jsem je vylámal a nechal jeden nejvhodnější (nejsilnější a nejvzpřímenější) pro zapěstování budoucího kmínku. Vedle révy jsem u zdi měl opřenou nezajištěnou tyčku a vítr ji dnes shodil přesně na ten jeden výhonek a urazil ho. Jsem naštvanej, ale co mám dělat, tato sazenice je asi letos (né-li úplně) pasé, že? Nebo je možné, že by ještě obrazila i když jsem již ostatní výhony vylámal? Díky za radu, jestli nějaká existuje, jsem fakt naprdnutej, hlavně na sebe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář (391) - 235.249 (?), 16.5.2010 20:05
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.70 (?), 16.5.2010 20:32
Sazenice jsou roubované se zavoskovanou horní částí. Původně jsem chtěl nechat 2 výhony, ale nakonec jsem se rozhodnul nechat jen jeden rašící pupen, protože mám pocit, že potom lépe roste a vyzrává, ve finále chci mít stejně jen jednokmínkový rýnsko - hessenský tvar se dvěma tažni. No byla to blbost, je to jak naschvál, včera jsem je vylámat a dnes jak byl silný vítr tak, tak shodil plastovou tyčku, kterou jsem měl připravenou pro vedení výhonu přímo na sazenici, kdybych se chtěl trefit, tak se mi to hodinu nepovede:-) No nic no... Jinak, jednalo se o hibernal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|