Úplný amatérský začátek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hajank5 - Zlatý Zahrádkář (501) - 126.125 (?), 25.5.2010 21:07
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 25.5.2010 21:21
Doporučuji nechat u každé rostlinky 1-2 nejsilnější výhony a ostatní vylámat. Za pár dní potom bude potřeba začít vyvazovat výhony k nějaké podpěře aby se nezlomily.
Do podzimu je daleko, ale vypadá to že sazenice jsou silnéa dobře rostou, takže letos vám narostou dostatečně silné kmeny, které necháte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kawas - (12) - 26.35 (?), 26.5.2010 12:06
děkuji za první rady, takže v žádném případě nenechávat volně růst, vyvázat k opoře, nechat dva nejsilnější výhony, chtěl bych jak jsem se zde dočetl rýnsko - hessenský tvar... Nevím jaké hrudky jsou myšleny. Víno jsem nasázel v koncen dubna, o tom jak to bude další zimu jsem zatím nepřemýšel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 44.75 (?), 26.5.2010 14:00
Nebyly myšleny "hrudky", ale "hrůbky". A těmi hrůbky byly myšleny tzv. růvky, což jsou takové hliněné kopečky, něco jako krtiny, kterými se chrání u čerstvě zasazených sazenic nově rašící výhony před nepříznivými vlivy počasí, hlavně před mrazem. Jinak vám doporučuji uvařit si večer kafíčko a v klidu se začíst do příspěvků v této diskusní skupině na téma "réva vinná". A když to vezmete úplně od začátku, budete mít zajištěnou inspirativní četbu na několik večerů. Najdete zde mnoho dobrých rad a fíglů, jak se to správně (a také nesprávně) dělá. Také si kupte knížku, momentálně jsou na trhu dostupné dvě, obě o pěstování révy. Ta se vám určitě neztratí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.11 (?), 26.5.2010 20:56
Počet výhonů nechte podle počtu zamýšlených kmínků. Osobně dávám přednost jednomu kmínku, někdo zase preferuje dva. VJK
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 31.5.2010 16:01
Mám desítky odrůd různého stáří, celkem asi 300keřů. V zimě jsme měli nejnižší teplotu minus 27C a i když některé odrůdy dost namrzly, zimu nepřežil jen jeden jediný, čtyřletý keř (Ametyst). Pokud je réva dobře zakořeněná a dřevo stihne na konci sezony vyzrát, není žádná ochrana před zimou potřeba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|