Réva 2022
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 213.137 (?) 11.8.2022 20:04
Nakonec jsem nasadil jsem síťku ptákovinu abych vyloučil vliv kosů, kteří začali před chvílí kroužit. Ale jsem přesvědčen že hrozny sežraly vosy, díval jsem se přímo jak žerou ještě nepoškozený hrozen a po pár hodinách zůstane jen uslimpaný střapec. Vosy odlétají a přílétají jak na běžícím páse, když se jim postavím do cesty tvoří se za mnou fronta. Snad to nesežerou všechno, mám ještě Leona u plotu několik mladých keřů, tam už jsou taky rozežrané hrozny po vosách. Minulé roky se to nestalo. Vosy chodily jen na roztrhané bobule po padlí - nejčastěji Hibernal. Zdravých si nevšímaly. MH
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 81.144 (?), 14.8.2022 16:02
Podle toho jak ještě nezasítovaný Festivalnyj chutná už nyní kosům, je na postřik Karathanem už pozdě. Sklizen bude dřív a nedodržel bych ochrannou lhůtu, k jejimuž konci už přípravek stejně nemá velkou účinnost, jak jsem vypozoroval. Hodně zralé bobule by napadal hmyz a došlo by k celkové zkáze, protože bych nemohl sklízet. Kromě přesličky jsem přivařil ještě znovu šalvěj a bud to víno udržím těmito přirodními prostředky a nebo půjde Festivalnyj předělat na Biancu. Zdravím z Chřibů.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 81.144 (?), 18.8.2022 9:12
Ptactvo letos na Festivalnyj pořádá úplné nálety, nataženy sítě a netkané textilie kde do nevystačilo. Kočkám se nechce u keřů pořád sedět, když tam jsou tak to je jediná doba, kdy je od kosáků klid. Doufám že nepříjde těch 80 mm deště co je vyhlášeno, pěkně by vše popraskalo i bez padlí.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 81.144 (?), 18.8.2022 12:35
Staré kočky ty nyní není vůbec vidět, odpočívají a toulají se kdo ví kde, po odchovu a výkrmu dvou kotat. Jen včera tam Kocijánka chvilku poseděla. Sousedi jim dávají různé mlsnosti a pracovní morálka je v krachu. Kotata ale lákají ty sítě, tak se u vína zdržují a i to na ptactvo stačí. Já budu pořizovat sítě jako mají ve vinohradech.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 81.144 (?), 18.8.2022 15:38
Pěstujete někdo Madlenku ranou a čabanskou perlu?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 81.144 (?), 19.8.2022 20:53
Už to v Chřibech konečně trochu zraje. Právě si pochutnávám na hroznu bílého rezistentu beze jména s muškátovou příchutí a s pevnou slupkou, která je zárukou proti hmyzu. Hrozen vážící 300 g je na první panenskou sklizen pěkný, ale dokážeme i větší.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 200.242 (?), 24.8.2022 13:09
Letošní největší překvapení Negro.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 81.144 (?), 24.8.2022 21:19
Negro nemám, na výstavě mi ho nechtěli před mnoha lety prodat, že je to jen pro ty, kteří umějí stříkat. Krása! Já budu muset asi začít sklízet Festivalnyj, páč mi ho kos sežere, vždy se tam nějak dostane, nemám dost sítí a kočky hlídat nestíhají.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 200.242 (?), 27.8.2022 21:02
Já si to o Negru myslel doteď také, ale letos je všechno jinak. Nejpozději rašilo, nejdříve dozrálo (dřív než Prim) a postřik zatím jen jeden. Jedna necnost mu však zůstala, pokud se zavčasu nesklidí stojí chuťově za prd.
Marek.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |