Zdravím Paľo, Kodrjanku ani Dunav jsem ještě nechutnal, možná by se některá bobule již dala slupnout ale musím (chci) počkat až uplyne OL postřiků. Na nejpěknější střapce jsem navlékl pytlíky proti hmyzu a jiným potvorám, zároveň chrání i proti úpalu. Nero je již taky modré a v tomto počasí bude za týden k jídlu, koštoval jsem ho bo není ošetřeno protože má pod ním manželka ten blbý smtradlavý kopr . Asi dnes sklidím nějaký střapec neznámé bílé skoré odrůdy, vždy jsem si myslel že je to bílá chrupka, kterou doposud ozobávali jen ptáci. Včera jsem přes ni hodil alespoň síť proti opeřencům. Zatím jsem ještě pachatele nenachytal, ale nedávno jsem při příchodu na zahradu viděl od révy prchat kosa a včera v síti našel peříčko, navíc jsem viděl naklovanou bobuli i u Viktorie. Pokud zraje Irsai tak to je načase abych se při svých pracovních cestách poohlídl po prvním burčáku, u silnice zatím nikdo nic (tam bych to ovšem nekoupil). Mám v okolí Pálavy a Novosedel vyhlídlých pár sklípků kde z této odrůdy skorý burčák mívají.