Co vaše réva? (2013)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 27.7.2013 8:55
Hezký slunečný den přeji všem přátélům révy , jak tady tak čtu tak dostávám stále větší "chuť" na to Preobraženie, vypadá velmi atraktivně. Já jsem hodně zvědavý na první úrodu Originalu u něhož mě rovněž zaujaly atraktivní bobule, zajímavá je na něm i odolnost proti chorobám oproti těm "rezistentnějším" odrůdám, které mám vysazeny. To co nám počasí venku předvádí je má představa o létu, léto prostě jak má být, jen ho poněkud kazí kalamita komárů, navečer nedám u nás bez repelentu ani ránu.
Na závěr pár foteček jak se to krásně nalívá, padlího jsem se snad u baráku zbavil a tak nyní se jen kochám a odstraňuji nepěkné bobule, nádherně se předvádí Kodrjanka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Frany - (40) - 96.10 (?), 28.7.2013 1:56
Jaro, pozink se časem ztrácí sám, a působením karboxylových kyselin možná ještě rychleji. Navíc mám za to, že kyseliny z bobulí by si někudy našli cestičku k železným iontům i přesto, že se tvrdí, že zinek chrání železo i při poškrábání. Nicméně osobně bych neriskoval a lis opatřil ochrannou vrstvou. Mimo jiné i proto, že pachuť po Fe v domácích podmínkách z vína jen tak nedostanete.
Rozhodnete-li se pro email, je povrch nutné natřít několika vrstvami barvy určené do potravinářských provozů, zároveň odolávající slabým kyselinám. Pokud byste hledal vhodnou barvu, měl by jím být kupř. Bisil. V případě, že narazíte na jiné možnosti, bylo by dobré ověřit si, čemu odolávají a jestli vlivem UV záření nekřídovatí. To je případ takového Epolexu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|