Co vaše réva? (2013)
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 4.8.2013 8:02
Zdravím Paľo, Kodrjanku ani Dunav jsem ještě nechutnal, možná by se některá bobule již dala slupnout ale musím (chci) počkat až uplyne OL postřiků. Na nejpěknější střapce jsem navlékl pytlíky proti hmyzu a jiným potvorám, zároveň chrání i proti úpalu. Nero je již taky modré a v tomto počasí bude za týden k jídlu, koštoval jsem ho bo není ošetřeno protože má pod ním manželka ten blbý smtradlavý kopr . Asi dnes sklidím nějaký střapec neznámé bílé skoré odrůdy, vždy jsem si myslel že je to bílá chrupka, kterou doposud ozobávali jen ptáci. Včera jsem přes ni hodil alespoň síť proti opeřencům. Zatím jsem ještě pachatele nenachytal, ale nedávno jsem při příchodu na zahradu viděl od révy prchat kosa a včera v síti našel peříčko, navíc jsem viděl naklovanou bobuli i u Viktorie. Pokud zraje Irsai tak to je načase abych se při svých pracovních cestách poohlídl po prvním burčáku, u silnice zatím nikdo nic (tam bych to ovšem nekoupil). Mám v okolí Pálavy a Novosedel vyhlídlých pár sklípků kde z této odrůdy skorý burčák mívají.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 4.8.2013 12:24
Podle mě vaše neznámá bílá odrůda je Favorit, pokud má muškátovú chuť.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 4.8.2013 13:49
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 212.101 (?), 27.7.2013 23:06
Dobrý deň Květo! Graf Monte Kristo máte krásny, gratuľujem! Úrodu z neho by som mal mať až na budúcu sezónu. Na jar som ešte len naočkoval túto sortu na kmienik Rúbanky. Dnes som pozeral, že kôra z očka vyrastnutého letorastu je chytená múčnatkou. Odolnosť k múčnatke teda nebude, podobne ako u Krasotky, vysoká. Okrem tejto sorty sa mi ujali očká veľkoplodých noviniek Favor, Ljubimyj a Bordovaja Mantia (z rovnakého zdroja). Doufám, že letorasty stihnú do jesene vyzrieť. Ružovú Azaliu sa mi už 2 roky nedarí zohnať, zaujala ma na stránkach Limbachu hneď na prvý raz- spolu s Nineľom (Nizina 2). Julian pochádza tuším z rovnakého kríženia ako Ovacia, Jubilej Novočerkasska a Preobraženie. Jubilej sa mi tiež ujal a má pekný ťažeň, na budúci rok budeme hodnotiť a porovnávať. Už sa teším!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář (331) - 38.186 (?), 29.7.2013 10:42
Přeju hezký slunečný den všem pěstitelům.
Chtěl bych se zeptat na zkušenosti se zalíváním. Mám na zahradě 20 hlav druhým rokem. Vzhledem k tomu, že u nás už měsíc nepršelo a teploty jsou poměrně vysoké, začal jsem 1x týdně zalívat. Dávám cca 15l na keř. Není to rozmazlování? Nemůže to třeba omezit růst kořenů do větších hloubek, nebo je to v této době nezbytné?
Děkuji za vaše rady a zkušenosti. GB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|