Zrání rajčat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 6.8.2012 9:28
Nevím, proč tato všem dostupná česká odrůda ztratila za dva roky u Vás kredit. Pokud jde o dozrávání, já jsem si nikdy na chuť dozrálých rajčat nestěžoval. Souhlasím, že papír snese všechno.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 6.8.2012 17:45
Jediný rozumný důvod je otrhávat nemocné listy, aby se choroba dále nešířila (plíseň, antraknóza, septorióza). Otrhat ostatní listy má jen negativní vliv na rostlinu a plody. Jedna poznámka k dozrávání- do dobré konzumní kvality mohou dozrát jen rajčata s vyzrálými semeny (rajče stejně tak jako utržené zimní jablko, které nemá vyvinuty semena nikdy nedozraje do potřebné kvality). Jinak rajčata se nedávají dozrát za okno natož na sluníčko. Při dnešních teplotách nad třicet stupňů se rajčata na sluníčku tak leda suší jak za oknem tak i přímo na rostlině.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 6.8.2012 19:48
Tím neshoduje jsem myslel spíše "manuál" šlechtitele a to co mi roste doma.
Co se týče této "kvality" plodů (všeobecně) tak jsem se s tím již setkal, bohužel. Mám podezření že jsou za tím obrovské výkyvy počasí, dále celková vlhkost a neposledně i celkem teplé noci. Rostliny a plody rostou celkem rychle ale plodům trvá dlouho než dozrají.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|