Zrání rajčat

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?)
6.8.2012 9:40

Občas vídám ještě jednu věc: Lidi po ukončení růstu rajčat otrhají všechny listy a nechají pouze stonek s vijany. Nevím, co si o tom myslet. Samozřejmě mají plody více sluníčka, ale je to už skoro na úrovni dozrávání za oknem, nebo ne?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 150.114 (?), 6.8.2012 12:52

na jedlo mate pravdu - nic moc, ale na tepelnu upravu na pretlak su najlepsie :) adri

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 5.149 (?), 6.8.2012 9:28

Nevím, proč tato všem dostupná česká odrůda ztratila za dva roky u Vás kredit. Pokud jde o dozrávání, já jsem si nikdy na chuť dozrálých rajčat nestěžoval. Souhlasím, že papír snese všechno.

Mr Big

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 6.8.2012 9:40

Občas vídám ještě jednu věc: Lidi po ukončení růstu rajčat otrhají všechny listy a nechají pouze stonek s vijany. Nevím, co si o tom myslet. Samozřejmě mají plody více sluníčka, ale je to už skoro na úrovni dozrávání za oknem, nebo ne?

adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 150.114 (?), 6.8.2012 10:50

tak u nas je to uplne narodny sport - to otrhavanie listov. jediny rozumny dovod, ktory ma napada je, ze sa asi snazia chranit rastlinu pred plesnou, lebo ta najskor napada listy - ale ved ona postupne aj tak napadne aj stonky a plody, nie? inak si to naozaj neviem vysvetlit. adri

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 5.149 (?), 6.8.2012 17:45

Jediný rozumný důvod je otrhávat nemocné listy, aby se choroba dále nešířila (plíseň, antraknóza, septorióza). Otrhat ostatní listy má jen negativní vliv na rostlinu a plody. Jedna poznámka k dozrávání- do dobré konzumní kvality mohou dozrát jen rajčata s vyzrálými semeny (rajče stejně tak jako utržené zimní jablko, které nemá vyvinuty semena nikdy nedozraje do potřebné kvality). Jinak rajčata se nedávají dozrát za okno natož na sluníčko. Při dnešních teplotách nad třicet stupňů se rajčata na sluníčku tak leda suší jak za oknem tak i přímo na rostlině.

Mr Big

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 6.8.2012 11:04

Nenazval bych to ztrátou kreditu, Bejbino jsem měl, mám a budu mít, budu ho doporučovat jako jedno z nej rajčat, jen se podle mne neshoduje s tím jak se oficiálně prezentuje.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 6.8.2012 13:55

Jestli se no neshoduje letos, je to OK. Já taky letos nevěřícně ochutnávám Stupická a pořád nevím, co se stalo. Je to moučnaté, slizké, nevalné chuti. Na všech rostlinách stejně.

jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 4.82 (?), 6.8.2012 19:17

Nevěřícně hledím na PP - Stupické mám jako vždy nedostižné chuti, sladké, mírně navinulé, otrhávám denně, naštěstí mám zahradu u domu, jako vždy dozrávají trochu nestejnoměrně, ale za 1-2 dny dojdou do konzumní zralosti. J.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 6.8.2012 19:48

Tím neshoduje jsem myslel spíše "manuál" šlechtitele a to co mi roste doma.

Co se týče této "kvality" plodů (všeobecně) tak jsem se s tím již setkal, bohužel. Mám podezření že jsou za tím obrovské výkyvy počasí, dále celková vlhkost a neposledně i celkem teplé noci. Rostliny a plody rostou celkem rychle ale plodům trvá dlouho než dozrají.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz