Tak dnes som si všimol, že sa začínajú vyfarbovať aj ostatné súdkové plody na tejto rastline - zvláštne, že tieto plody nikdy nevideli slnko, sú úplne pri zemi v izbe pod radiátorom, nemal som kam dať posledné štyri rastliny a bolo mi ich ľúto vyhodiť.
Na rastlinách tejto súdkovitej odrody vonku (balkón a strecha) sa plody vyfarbujú pomalšie, netuším prečo, ale plody nižšie k zemi majú guľatejší tvar než tie v horných častiach rastliny.
Vyfotím plod a poprosím vás všetkých o pomoc pri určení odrody, zasadená bola spoločne s Perunom a Stupickým, obe odrody sú obysapané plodmi, ale ešte nie sú zrelé, takže to vyzerá na ultraskorú nehybridnú odrodu.
Prekvapila ma ale moja jediná rastlina biftekového typu - už teraz má asi 20 pomerne veľkých plodov a asi štyridstať kvetov, nechápem, ako to chce udržať, pri svojej výške ncelý jeden meter.
Zjavne jej vyhovuje moje hnojenie a má vysokú potrebu vody.
Rovnako čierna paradajka (odrodu neviem, priesadu mi kúpila na trhu polovička u maďara, ktorý ju mal označenú ako Fekete) má obrovské plody, tak som zvedavý, čo to bude.
Táto rastlina má nezvyčajnú potrebu vody, je v 20 litrovej nádobe a denne vypije štyri litre, oproti niekoľkým decilitrom až litru pri iných odrodách je to zvláštne.
Ildi, Bejbino, Tornádo, Sláva porýnia, Mini San Mazzo, Idyl - boli zasiate neskôr, takže ešte čakám, kým sa im plody začnú vyfarbovať.
Ildi ma príjemne prekvapilo počtom kvetov na jeden vijan, ktorých je v priemere okolo sto, všetky rastliny tejto odrody majú však neprirodzene svetlozelenú farbu.
Večer idem na strechu postriekať rastliny Mospilanom, napadli mi ich drobní škodcovia, tak dostanú svoje.
Na balkóne som použil bioprostriedok, funguje, ale je pracné postriekať každý jeden napadnutý list.