Sklizeň rajčat 2013
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?) 3.7.2013 9:15
Včera jsem sklidil dva plody Mini San Marzana, tato odrůda je skvělá, pevné plody, silná stěna, vydrží dlouho na keři, začínají zrát první Datterina ve skleníku i v květináčích, na ně jsem zvědavý. Berry na mne nezbyly takže ještě nevím jak letos chutnají, začíná se vybarvovat první Děvočka na záhoně. S prvním pěstováním rajčat ve skleníku jsem zatím rozpačitý, roste to a kvete jako divé ale přesto to zůstává zatím za mým očekáváním. Možná pozdní výsadba, neodhat velikosti rostlin, zatím nevím co do budoucna, možná k velikosti skleníku přejdu na pěstování keříčkových odrůd, kvalita plodů je venku většinou lepší než ve skleníku, uvidím jak se to bude vyvíjet dále. Jsem zvědavý jaké bude ve skleníku Kumato a Berry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pefito - (47) - 49.206 (?), 3.7.2013 10:57
U nás podobný priebeh. Rasliny uz majú vonka okolo150-180 cm, plodov relatívne málo, na pár výnimiek. Farbia sa zatial len Datterino, Black Trufle, Taiko .
Ruské polodeterminantné som nechal na viac výhonov, samozrejme ostali cc 1 metrové, kvitnú ako bláznivé. Dúfam že vydržia do konca, hodne im fandím. Zatial najhoršie sú beefsteakové odrody, okrem Anna russian a Valencia, tie nasadili pekne. Zo cherry odrôd sa veľmi pekne darí Sungold-u, Ildi kvitne neskutočne bohato, som zvedavý na množstvo plodov.
Tú burinu si nevšímajte, týžden som nekopol do zeme :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 164.173 (?), 12.7.2013 21:22
Zdravim Vás. Poprosil by som o radu. Svokra chova sliepky a poslala mi slepačince, že nech ich použijem ako hnojivo. Problem je ale v tom, že slepačince musim namočiť v nejakom pomere s vodou a ja neviem pomer. Stači hrsť do 10litrov vody? ďakujem, Jaro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 148.26 (?), 4.7.2013 22:56
Bejbina mi zacali dozrievat trochu viac, tak sa tesim ze mame cerstve domace paradajky (tento rok nejako privela nasadzuju na kvet, niektore kvetstva urcite aj vyse 30 kvetov). Oranzovy otien uz chytajju plody na rastlinach Torina, tak som zvedavy. Slnecne luce robia divi, a tak mi zacinaju dozrievat aj San Marzano 3 (takisto strasne vela nasadzuju na kvet, az sa bojim ze to rastlina neuzivi alebo zlomy (o prebierke u rajcin som zatiel nepocul, ale asi zavediem novy termin)), len tie Beefmastery su zelene a maju v priemere asi 3cm, pritom tie by mali byt najvätsie.
Foto spravim niekedy ked budem mat cas, lebo nejako sa mi toho na zahrade nakopilo, a napriek tomu ze som tam este potme nic nestiham.
PS: Na niektorych listoch torina som objavil prve plesnive skvrny, ihned som tie listocky zlikvidoval, no maly plesnivy flek som objavil aj na stonke, ako postupovat v takom pripade? (na strome by som to vyrezal do ziveho a zatrel voskom, ale tu neviem.)
A to som podotykam dôkladne striekal minuly tyzden vo stvrtok Infinitom, a odvtedy ani skoro neprsalo, tak asi vazne zacnem pochybovat o jeho ucinku, alebo ze by sme tu mali nejake nove odolne kmene, tejto choroby?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|