Dobrý den.Jelikož se blíží pomalu, ale jistě konec pěstitelské sezóny, chtěli bychom se i my podělit o výsledky našeho snažení.Již po několik víkendů po sobě, vozíme pravidelně zhruba min. 10l kýbl+rajčat, cukety,papriky, okurky(už kvapem končí-bez chemie)Toto množství získáváme asi z 55tyčkových rajčat.O nich napíšu samostatné pojednání ve vlákně o rajčatech.Naposledy jsmedovezli i cca5+2 lit. kýblíky ačovek.Ty začaly mohutně plodit a proto jsme museli ještě asi 2-3 5litrové kýblíky přerostlých(více jak 5-6cm) poslat na kompost.Kdo to zná, ví,že takto velké již začínají kožovatět, hnědnout semínka a stávají se za čerstva nepoživatelnými.Z ačovek, paprik,cibule a mrkve vytváříme jako každým rokem již po několik let domácí směsku, která nám nahrazuje kupované kunovjanky, moravanky apod.Přítelkyně směsku používá do: rizota, zapékaných těstovin, vaječné tlačenky, bramborového salátu apod.Dá se to samozřejmě i konzumovat jako cokoliv zavařeného sladkokyselého, jelikož je to nakládáno v nálevu na okurky(jen koření se při plnění scedí-vadilo by tam)