|
Sklizeň 2017, 24.9.2017  Ramiro z přesevu. Sedm ks sklizeno a snědeno. První foto je před další sklizní, druhé foto - sklizeno 23 ks. Na rostlině je dalších asi 15 paprik, odhaduji že tak 8 ks ještě stihne zčervenat. |  | Spirála na rajčata a okurky, 4.7.2017  Motala jsem to, vzhledem k omezeným možnostem, pomocí očka v plotovém sloupku. Není spirála jako spirála, ale v porostu se to ztratí. Zatím je to stabilní, i když výška některých paprik dosahuje zatím 6O cm. Uvidíme, co bude lepší. Jestli ty spirály,... celý příspěvek > |  |
|  | Hořké okurky, 3.7.2017 Měl jste raději použít cukerin, abyste pak po těch okurkách moc netloustl. |  | Sklizeň 2017, 3.7.2017  Taky sem tam něco červená. |  | Spirála na rajčata a okurky, 3.7.2017  Hotovo, u každé papriky spirály nebo "klece" a zatím dobrý. |  | Spirála na rajčata a okurky, 17.6.2017  Tak jsem zakoupila roxor o průměru 6 mm a stvořila spirály na papriky :-). Z dvoumetrového kusu je výška kolem 45 cm cena 11,50, ze třímetrového asi 58 cm cena 17 Kč. 20 cm do země a průměr je od 15 do 20 cm, jak se to povedlo. Ramiro mám v „kleci“,... celý příspěvek > |  | Asimina Triloba, 12.10.2016 To Vám teda závidím (ale přeju!), že máte tak velké plody. Loni v tom suchu jsem měla pár kousků velkých, či spíš malých, jako blůmy. Letos trochu vody spadlo, taky žádná sláva, ale dost jsem zalévala a pořád to jsou takový chcípáčci. A to mají mít... celý příspěvek > |  | Asimina Triloba, 11.10.2016  Tak jsem sklidila asi půlku úrody, lehounce naměklé, délka cca 10 cm, váha kolem 14 dkg. Zbytek je ještě tvrdý jako broky. Polovině rodiny chutnají, polovině ne. |  | Asimina Triloba, 17.8.2016  Taky snad budu mít nějakou slušnější úrodu. Letos žádný štěteček, ale kousínky masa a vypadá, že to pomohlo. Plodů je kolem pětadvaceti, po jednom až čtyřech v trsu. Dokonce i pětiletý semenáč, který mořím v květináči má čtveřici plodů. Loni těch pár... celý příspěvek > |  | Pěstování tykví a dýně Hokkaido, 14.8.2016  Tak. Podkrkonoší, Hořicko, nad. výška 280 m. Půda hlinotopísčítá, loni tam byla krmná řepa. Vyseto šest semen kolem 20. dubna do květináčku o prům. 10 cm, umístěno ve foliáčku. Do tří dnů vyrazily. Dvě rostlinky vysazeny asi 15. května jeden metr od... celý příspěvek > |  |
|  | Pěstování tykví a dýně Hokkaido, 13.8.2016  Na rozdíl od loňska, kdy jsme sklidili ze dvou rostlin tři plody, se mi letos Hokaido daří. Zas máme dvě rostlinky, na fotu dosavadní sklizeň a čtyři jsme už snědli. Je tam ještě kolem patnácti asi deseticentimetrových plůdků a zatím rostou jako z... celý příspěvek > |  | Sklizeň 2015, 2.9.2015  Tak jsem asi v půli dubna vysela pár semen z rajčat Mini Roma, zakoupených v jednom hyper. Předpokládala jsem, že je to rajče keříčkové a nasadila jsem ho do desetilitrového kalfasu. No vypadalo, že je tyčkové, tak jsem hlavní stvol uštípla za třetím... celý příspěvek > |  | Kanadská borůvka - neprospívá, 9.7.2015 No, když tazatel nemá zkušenosti, možná by stačilo napsat, že před rašením, tj. tak březen a pak v květnu trochu síranu amonného na podporu růstu. Až rostlinky začnou rašit, tak ve čtrnáctidenních intervalech až do září hnojit tekutým hoštickým... celý příspěvek > |  | Kandské borůvky srovnání odrůd dle velikosti plodů, 3.7.2015  Blahopřeji :-)
Teď začínají zrát jedna za druhou. U té první Earliblue plody narostly na 2,2 cm. Taky je pěstuji v nádobách.
|  | Rajče plíseň (foto)?, 28.6.2015 Pršelo málo, zalévám jen do PET láhví s uříznutým dnem, které jsou zastrčené v zemi u každého rajčete. To větší rajče je z Philovity, která by měla být odolnější proti plísním. |  |
 |
|