Sklizeň 2015
|
|
|
|
|
|
|
Alex1946 - (3) - 254.19 (?) 4.9.2015 11:25
P.P.: Myslím, že by to za pokus stálo v 550m zkusit vypěstovat biftek.rajčata.Je to možné jen v nádobách, které osadíte někdy v polovině dubna. A stanoviště zvolit někde v závětří směrem na jih. Při hrozbě raních mrazíků je hold přemíst někam kde nemrzne. A pěstovat tak max. na 3 poschodí. Něco by snad uzrálo. Alex
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 173.17 (?), 5.9.2015 11:46
Omlouvám se, jen jsem měl pocit, že jste v mezidobí na tomto webu diskutoval v jiných tématech. Opravdu mne zajímalo, v čem se konzistence Zlatavy podle Vás liší od jiných rajčat. Třeba pokud jde o množství semen, tak nemám pocit, že by jich bylo podstatně méně než u českých hybridů. Podle mne je méně šťavnatá než Stupické a všechny české hybridy, jejichž základem Stupické je. Také slupka se mně zdá měkčí. Asi byste měl hledat něco v zahraničních odrůdách. Pochopitelně takové hledání znamená zkoušení.
Pokud jde o bifteky, jejich konzistence je podle mne úplně jiná. Pochopitelně existují i rané odrůdy, jejichž doba zrání je srovnatelná například se Startem (alespoń u mne na zahradě). Rannost Stupického ani ve světě nic nedosahuje.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.228 (?), 7.9.2015 18:32
Ke stejnému účelu používám rajče Striped Stuffer. Je světle červené s pruhy, dutý vnitřek, který lze dobře vyndat a zbyde jen silná okolní stěna. Chuť je dobrá rajčatová. Plním je masovou směsí jako papriky, možno je do pekáče s paprikami zkombinovat. Do masa přidám trochu namočené housky a nastrouhaný sýr, běžně okořením (sůl, pepř, majoránka, česnek atd.) Semen mám dostatek. V.L.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 131.10 (?), 12.9.2015 21:22
Dobrý večer. Ani nevíme jak se nám do bedničky při sušení nastěhoval zajíček. Zdeněk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|