Sklizeň 2015



host - 131.10 (?)
12.9.2015 21:22

Dobrý večer. Ani nevíme jak se nám do bedničky při sušení nastěhoval zajíček.  Zdeněk


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
Alex1946 - (3) - 254.19 (?), 4.9.2015 11:25

P.P.: Myslím, že by to za pokus stálo v 550m zkusit vypěstovat biftek.rajčata.Je to možné jen v nádobách, které osadíte někdy v polovině dubna. A stanoviště zvolit někde v závětří směrem na jih. Při hrozbě raních mrazíků je hold přemíst někam kde nemrzne. A pěstovat tak max. na 3 poschodí. Něco by snad uzrálo. Alex

                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 4.9.2015 17:09

A.R: Ano, jak z vašeho postu plyne, problém je délka vegetační doby a ta se musí nějak natáhnout. Běžně - v dobrých letech v půli dubna sázím na záhony rané košťáloviny pod netex a funguje to dobře. Ale rajčata jsem tak brzo ještě nezkoušel. Inu uvidím, třeba dvě sazenice příští sezónu zkusím. Vhodné místo by snad bylo.

               
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 5.9.2015 11:46

Omlouvám se, jen jsem měl pocit, že jste v mezidobí na tomto webu diskutoval v jiných tématech. Opravdu mne zajímalo, v čem se konzistence Zlatavy podle Vás liší od jiných rajčat. Třeba pokud jde o množství semen, tak nemám pocit, že by jich bylo podstatně méně než u českých hybridů. Podle mne je méně šťavnatá než Stupické a všechny české hybridy, jejichž základem Stupické je. Také slupka se mně zdá měkčí. Asi byste měl hledat něco v zahraničních odrůdách. Pochopitelně takové hledání znamená zkoušení.

Pokud jde o bifteky, jejich konzistence je podle mne úplně jiná. Pochopitelně existují i rané odrůdy, jejichž doba zrání je srovnatelná například se Startem (alespoń u mne na zahradě). Rannost Stupického ani ve světě nic nedosahuje.

                 Vladimír

                  
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 7.9.2015 9:24

Chtěl bych tady představit jedno rajče, které není na kečupy ani na omáčky. Je to rajče Dos Cossiols, které se používá plněné na pečení. Má tvar čtyřbokého hranolu, dobře na plechu stojí a při pečení ůdajně nepraská. Chtěl bych ho vyzkoušet, ale neznám žádný recept, čím toto rajče naplnit. Děkáte někdo něco podobného?
           Vladimír

Dos Cossiols
Dos Cossiols
                     
vvd - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 208.154 (?), 7.9.2015 13:16

Já pečená rajčata ničím neplním - naskládám na plech, občas posypu oregánem, vždy lehce posolím a pokapu olejem. K tomu přidám rozpůlené chili papričky posypané strouhaným sýrem. Při jídle pak kombinuji pálivost papriček se sladkostí rajčat. Raději mám šťavnatá rajčata - nejlepší z jídla je výpek na dně plechu vytřený čerstvým pečivem.

                     
host - 234.228 (?), 7.9.2015 18:32

Ke stejnému účelu používám rajče Striped Stuffer. Je světle červené s pruhy, dutý vnitřek, který lze dobře vyndat a zbyde jen silná okolní stěna. Chuť je dobrá rajčatová. Plním je masovou směsí jako papriky, možno je do pekáče s paprikami zkombinovat. Do masa přidám trochu namočené housky a nastrouhaný sýr, běžně okořením (sůl, pepř, majoránka, česnek atd.) Semen mám dostatek. V.L.

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 7.9.2015 19:11

ano, SS miluji take, plnim je lilkovou zeleninovou smesi se syrem a bylinkami, po upeceni chutna jak cherry rajcata, takze velmi sladce, zasyrova to neni nic extra, to musim uznat

                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 7.9.2015 10:30

Není třeba omluvy, ono je to vlastně ve špatném vlákně. Mám pocit, že Zlatava je tak jak psal kolega, tužší, méně šťavnatá s menším obsahem tekutého vnitřku. Líbí se mi ta konzistence, mám rád zralá rajčata a některá mají toho vnitřku až moc a když to dávám na chleba, patlá se to všude a  moc toho nakonec nezbyde. Biftekové jsem ještě neměl. I když kdysi před roky dostal otec semena jakéhosi velkého žlutého rajčete, tuším z Německa. Mělo velmi jemnou, takřka máslovou konzistenci s malým obsahem tekutého. Ale dlouho zrálo. Pár roků jsem je přeséval a pak nějak ztratil. 

   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 12.9.2015 7:35

I když jsem nesil, tak jsem sklízel.



      
host - 131.10 (?), 12.9.2015 21:22

Dobrý večer. Ani nevíme jak se nám do bedničky při sušení nastěhoval zajíček.  Zdeněk


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika