|
Co to je?, 14.12.2015 Dobrý večer. Pepo, tyhle stromy jsou opravdu obludy a zatraceně rychle rostou. Jsem zvědavý jak se jich bude majitel zbavovat až začne trošku foukat. Strom opřený o dům, nebo povalený na střechů je docela "levná" záležitost. Může být i hůř. ... celý příspěvek > |
 |
Vrba jíva - množení, 28.11.2015 Dobrý večer. Vrba jíva je doslova užitečný "plevel". Na jaře stačí nastříhat proutky a ty nastrkat někam do vlhčí země. Zakořenění je téměř jisté. Vždyť všechny vrby se používají na zpeňování břehů. Potom až na nich naroste nějaké dřevo se tyto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Suchomilné květiny, 13.11.2015 Dobrý večer. Celá sestava se dá ozvláštnit vhodným kamenem, netřesky i kus samorostu udělá své. Zdeněk. |
 |
Nájezdy hryzců = pletivo neúčinné, 8.10.2015 Dobrý večer. Plemeno? Mohu jej nazvat vesnická směska. Důležité je, že poctivě odvádějí svojí práci. Ještě k tomu krmení. Zde i jinde se setkávám, že domácí kočky jsou zhýčkané, přežrané a tím pádem nemají potřebu lovit. Ano, souhlasím s tím že je u... celý příspěvek > |
 |
Nájezdy hryzců = pletivo neúčinné, 6.10.2015 Dobrý večer. Nyní mne proklejí chovatelé koček. Pokud přestaneme krmit kočky domácí a necháme je přirozeně lovit na našich zahradách výrazně snížíme populace hryzců atd. Tím nechci říct, že naše kočičí mazlíčky necháme jen tak. Je samozřejmé, že... celý příspěvek > |
 |
Borovice Osinatá - hnědnou jehličky, 15.9.2015 Dobrý večer. Borovice v intervalech 3 až 4 roky onovuje jehlice. Tento strom nepotřebuje zvláštní péči, protože je téměř "nesmrtelný". Je třeba dodržet letní přiměřenou zálivku a v zimě potřebuje zimní klid bez vánočních světélek a jiných... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2015, 12.9.2015  Dobrý večer. Ani nevíme jak se nám do bedničky při sušení nastěhoval zajíček. Zdeněk |
 |
Rovná betonová deska pod bazén, 10.9.2015  Dobrý večer. Beton je beton. Nabízím i jiné řešení. Zdeněk |
 |
Ideálne skladovanie v prírode, 10.9.2015 Dobrý večer. Vše se dá skladovat, ale musí se dodržet jisté technologické postupy. Skladovatelnost jednotlivých komodit i při dodržení těch nejlepších podmínek je různá. Nejtrvanlivější a opět schopné reprodukce jsou dobře vyzrálé, suché... celý příspěvek > |
 |
Závadný kompost? - Žloutnutí a chřadnutí listů, 24.7.2015 Dobrý večer. Javor je spálený od sluníčka. Říkáte čistokrevný kompost, tak potom je třeba vyloučit chamické fujtajblíky. Chybama se člověk učí. Zdeněk |
 |
|
 |
Jakou odrůdu třešně do chladné oblasti?, 22.7.2015 Dobrý večer. Máte pravdu, zraje o asi 14 dnů později. Vzhledem k tomu, že je letos vše posunuté tak i Regina zraje už v červenci. Zdeněk |
 |
Jakou odrůdu třešně do chladné oblasti?, 22.7.2015 Dobrý večer. U nás přežila Karešova, Regina a Burlat. Uvedené odrůdy jsou robovány na podnoži kolt a plodí. Ostatní odrůdy se odporoučly za dva až tři roky. Jednalo se o Napoleonovu, Sumit, Kordii a Lapins. Mírný jižní svah, poloha 800... celý příspěvek > |
 |
Jen několik fotek, 16.7.2015  Dobrý večer. Přidám také jednu fotku. Jená se o mrazuodolné kaktusy celoročně venku, pěstované v 800 m.n.m. a kvetou. Zdeněk |
 |
A je to tady: Světlušky 2015, 16.7.2015 Dobrý večer. Pepo, byl jsem hodě zaneprázdněný. Informaco o světluškách je následující. Prví světýlka jsem zaznamenal 4. tento měsíc, pak jsem odcestoval. Po návratu koukám a nic. Zdeněk |
 |
Jak na zajíce?, 19.6.2015  ještě jedna fotka |
 |