Sklizeň 2015

ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?)
10.8.2015 13:41

Vysadil jsem do truhlíků 50, 60 cm odrůdy Tumbling Tom Red i Yellow. Mezi ně vždy jedno balkonové keříčkové. Jsou to velcí žrouti živin. Keřík držel barvu, jmenované přicházely o spodní listy, po přihnojení se dobarvily, ale jen na chvilku. Stačí dvě do 60 cm truhlíku, bez toho keříčkového. Chuťově nic moc (proti Spencer, Sun Gold, Bibi, Rosella, Datlo a další), i na slunci na balkoně jim chybí cukr. Taková kyselomdlá chuť a neztrácí se i když čekám, až se opravdu vybarví, trošku měknou. Výnos velmi slušný. "Úpal" na plodech jen na jedné odrůdě v řadě, ve volné půdě - Hildares F1. V nádobě na jiném místě ani u toho ne. Tamino /hodně podobné Stupickému, letos první v zahradě dozrálé/ opravdu nemá ani ve vedrech světlý kroužek okolo stopky. Jsem překvapen a potěšen nasazením a raností odrůdy Piccadilly. Na to, že má být ze Sicilie, od Vesuvu, už zraje (viz příspěvek Mr. Bigggg) i ve volné půdě u Tábora. Rozvětvený vijan, chutné, jemná slupička. Mnohem lepší než to dovážené z Itálie. V nádobě vijan jednoduchý a oproti ostatním ve stejných podmínkách trpí nedostatkem vápníku.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Honza z Polabí - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.137 (?), 3.8.2015 10:34

Počasí jak v Kalábrii rajčatům vyhovuje. Jednou za ca 10 dní něco z nebe spadne a to jim vzláště pod textilií stačí. Prozatím jsem zlikvidoval 2 keře jedné odrůdy, která to sucho nesnesla. Jinak jsou všechny ok. Prozatím nejlepší rok za posledních hodně let. Zato okurky i když ty jsou pravidelně zalévané asi tento týden s 35 st. nepřežijou.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 173.17 (?), 3.8.2015 16:34

Původně jsem chtěl ty plachty dnes sundat, ale když vidím tu předpověď (na všech stránkách o počasí), tak tam zůstanou ještě minimálně týden. Není to kvůli dešti, ale kvůli slunečnímu úpalu a to slunce bude mít jistě sílu, to by ta rajčata, která jsou na přímém slunci dostala pěkně zabrat. Poslední dobou se také dívám na základě doporučení paní Jiřiny na Aladin. Dřív jsem sledoval Medarda, ale teď se mně vůbec nelíbí.

Vladimír

Taatiaanaa - (13) - 145.55 (?), 4.8.2015 8:12

Překvapivě sklízím již Zlatavu, rybízové, Hearth breaker, Mr. stripey a Sweetie. Až mezi posledními Stupické. Většina je krásně zelená a jen se směje smiley

bez názvu
bez názvu
Green zebra
Green zebra
bez názvu
bez názvu
Purple russian
Purple russian
ze semínek z Lidlu
ze semínek z Lidlu

host - 9.76 (?), 4.8.2015 8:25

Vladimir, snad tie rajciny su uz adaptovane na tie tepla. Upal by nemal byt. Ved dostali uz nejaky ten trening.

Teta Jana - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (289) - 143.28 (?), 6.8.2015 20:59

Vloni jsem zkoušela pěstovat Corianne F1 a uspělo. Vybrala jsem semínka a letos mám teda F2 generaci a povedlo se. Rajčata jsou stejná jako originál a docela úrodná.

Corianne F2
Corianne F2

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 6.8.2015 22:11

Přikládám foto sklizně ze mnou roubovaných okurek hadovek - odrůda Dominica F1. U mne letos okurky nejsou k focení, úroda nám na jídlo stačí, ale trpí sviluškou. Zatím jsem nestříkala, protož napadení nepovažuji za zničující. Foceno se souhlasem majitele, pána přes 80 let, který se pěstování zeleniny velmi věnuje.   Jiřina

Honza z Polabí - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.137 (?), 7.8.2015 9:41

Pěkné - hodně podobné Aurii. Myslím teda rajčata o příspěvek výše. Ale parádní jsou i ty salátovky.

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 239.108 (?), 7.8.2015 15:34

Dvoubarevné - zatím všechny sklizené přes 400g.

Dvoubarevné
Dvoubarevné

eicul - (22) - 18.5 (?), 10.8.2015 12:23

Pro zajímavost přikládám fotografii roubovaného rajčete Kakao. Váží 140g. Překvapilo mne, že jsem tento druh viděla i u farmáře na Klánovickém trhu. Cca 65Kč/kg. Rajče je docela velké, nepráská a keřík je úrodný.

Mám tři roubovaná rajčata (jak jsem psala v jiném vlákně). Pěstuji je na záhonu na 3 výhony, jak mi doporučil prodejce. Byla jsem zvědavá, jak si povedou v porovnání s neroubovanými. Zrání je zhruba o dva týdny dříve, než neroubovaná. Zdají se být velmi úrodná. Ale to se mi letos zdají všechna.

Kromě Kakaa mám roubovanou Mini Roma a Santorange.

Hezký den

Lucie

Roubované rajče Kakao
Roubované rajče Kakao

ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?), 10.8.2015 13:41

Vysadil jsem do truhlíků 50, 60 cm odrůdy Tumbling Tom Red i Yellow. Mezi ně vždy jedno balkonové keříčkové. Jsou to velcí žrouti živin. Keřík držel barvu, jmenované přicházely o spodní listy, po přihnojení se dobarvily, ale jen na chvilku. Stačí dvě do 60 cm truhlíku, bez toho keříčkového. Chuťově nic moc (proti Spencer, Sun Gold, Bibi, Rosella, Datlo a další), i na slunci na balkoně jim chybí cukr. Taková kyselomdlá chuť a neztrácí se i když čekám, až se opravdu vybarví, trošku měknou. Výnos velmi slušný. "Úpal" na plodech jen na jedné odrůdě v řadě, ve volné půdě - Hildares F1. V nádobě na jiném místě ani u toho ne. Tamino /hodně podobné Stupickému, letos první v zahradě dozrálé/ opravdu nemá ani ve vedrech světlý kroužek okolo stopky. Jsem překvapen a potěšen nasazením a raností odrůdy Piccadilly. Na to, že má být ze Sicilie, od Vesuvu, už zraje (viz příspěvek Mr. Bigggg) i ve volné půdě u Tábora. Rozvětvený vijan, chutné, jemná slupička. Mnohem lepší než to dovážené z Itálie. V nádobě vijan jednoduchý a oproti ostatním ve stejných podmínkách trpí nedostatkem vápníku.  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz