Sklizeň 2015
|
|
|
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 184.133 (?) 10.8.2015 13:41
Vysadil jsem do truhlíků 50, 60 cm odrůdy Tumbling Tom Red i Yellow. Mezi ně vždy jedno balkonové keříčkové. Jsou to velcí žrouti živin. Keřík držel barvu, jmenované přicházely o spodní listy, po přihnojení se dobarvily, ale jen na chvilku. Stačí dvě do 60 cm truhlíku, bez toho keříčkového. Chuťově nic moc (proti Spencer, Sun Gold, Bibi, Rosella, Datlo a další), i na slunci na balkoně jim chybí cukr. Taková kyselomdlá chuť a neztrácí se i když čekám, až se opravdu vybarví, trošku měknou. Výnos velmi slušný. "Úpal" na plodech jen na jedné odrůdě v řadě, ve volné půdě - Hildares F1. V nádobě na jiném místě ani u toho ne. Tamino /hodně podobné Stupickému, letos první v zahradě dozrálé/ opravdu nemá ani ve vedrech světlý kroužek okolo stopky. Jsem překvapen a potěšen nasazením a raností odrůdy Piccadilly. Na to, že má být ze Sicilie, od Vesuvu, už zraje (viz příspěvek Mr. Bigggg) i ve volné půdě u Tábora. Rozvětvený vijan, chutné, jemná slupička. Mnohem lepší než to dovážené z Itálie. V nádobě vijan jednoduchý a oproti ostatním ve stejných podmínkách trpí nedostatkem vápníku.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 173.17 (?), 3.8.2015 16:34
Původně jsem chtěl ty plachty dnes sundat, ale když vidím tu předpověď (na všech stránkách o počasí), tak tam zůstanou ještě minimálně týden. Není to kvůli dešti, ale kvůli slunečnímu úpalu a to slunce bude mít jistě sílu, to by ta rajčata, která jsou na přímém slunci dostala pěkně zabrat. Poslední dobou se také dívám na základě doporučení paní Jiřiny na Aladin. Dřív jsem sledoval Medarda, ale teď se mně vůbec nelíbí.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.76 (?), 4.8.2015 8:25
Vladimir, snad tie rajciny su uz adaptovane na tie tepla. Upal by nemal byt. Ved dostali uz nejaky ten trening.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eicul - (22) - 18.5 (?), 10.8.2015 12:23
Pro zajímavost přikládám fotografii roubovaného rajčete Kakao. Váží 140g. Překvapilo mne, že jsem tento druh viděla i u farmáře na Klánovickém trhu. Cca 65Kč/kg. Rajče je docela velké, nepráská a keřík je úrodný.
Mám tři roubovaná rajčata (jak jsem psala v jiném vlákně). Pěstuji je na záhonu na 3 výhony, jak mi doporučil prodejce. Byla jsem zvědavá, jak si povedou v porovnání s neroubovanými. Zrání je zhruba o dva týdny dříve, než neroubovaná. Zdají se být velmi úrodná. Ale to se mi letos zdají všechna.
Kromě Kakaa mám roubovanou Mini Roma a Santorange.
Hezký den
Lucie
|
|
|
|
|
|
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 184.133 (?), 10.8.2015 13:41
Vysadil jsem do truhlíků 50, 60 cm odrůdy Tumbling Tom Red i Yellow. Mezi ně vždy jedno balkonové keříčkové. Jsou to velcí žrouti živin. Keřík držel barvu, jmenované přicházely o spodní listy, po přihnojení se dobarvily, ale jen na chvilku. Stačí dvě do 60 cm truhlíku, bez toho keříčkového. Chuťově nic moc (proti Spencer, Sun Gold, Bibi, Rosella, Datlo a další), i na slunci na balkoně jim chybí cukr. Taková kyselomdlá chuť a neztrácí se i když čekám, až se opravdu vybarví, trošku měknou. Výnos velmi slušný. "Úpal" na plodech jen na jedné odrůdě v řadě, ve volné půdě - Hildares F1. V nádobě na jiném místě ani u toho ne. Tamino /hodně podobné Stupickému, letos první v zahradě dozrálé/ opravdu nemá ani ve vedrech světlý kroužek okolo stopky. Jsem překvapen a potěšen nasazením a raností odrůdy Piccadilly. Na to, že má být ze Sicilie, od Vesuvu, už zraje (viz příspěvek Mr. Bigggg) i ve volné půdě u Tábora. Rozvětvený vijan, chutné, jemná slupička. Mnohem lepší než to dovážené z Itálie. V nádobě vijan jednoduchý a oproti ostatním ve stejných podmínkách trpí nedostatkem vápníku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|