|
Asimina Triloba, 8.11.2020  Já jsem tedy Asiminu nikdy nechránila před sluncem, nějak se ke mně ta informace tenkrát při vysazování nedostala. Stromek si nikdy nestěžoval, je nádherný a plodí parádně.
|
 |
Phytophthora infestans, 21.9.2020  Já jsem ničím nestříkala. S plísní jsem svedla veliký boj, některé bitvy vyhrála ona a jiné zase já. Rajčat jsem sklidila spoustu a ve skvělé kvalitě, hodně jich skončilo v popelnici. Ale dokonce jsme s Evou uspořádaly výstavku a všichni byli... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro rok 2020, 2.9.2020  V předchozím příspěvku jsem se opomenula přihlásit, takže na mých stránkách jsou jednotlivé odrůdy popsány. Fascinuje mně dokonalost odrůdy Buffalosteak F1. Rajčata ze skleníku jsou krásná a jak jsem letos zjistila, nemají žádnou chuť. Možná ve... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro rok 2020, 28.8.2020  Milým překvapením je pro mně moje letošní novinka Milka's Red Bulgarian. Krásně červený, mimořádně produktivní a k chorobám odolný biftek.
|
 |
Rajčata pro rok 2020, 27.8.2020 U té oranžové jméno neznám, vyrostla si divoce na mé zahradě, ale je odolná vůči chorobám a neskutečně úrodná, semena si rozhodně ponechám. Mohla by to být odrůda Allegany Sunset. Tmavý biftek nese název Mr. Brown. |
 |
Rajčata pro rok 2020, 27.8.2020  Tak to já mám biftekových odrůd spoustu a to v různých barvách. |
 |
Asimina Triloba, 15.8.2020  Znovu, znovu a ještě jednou děkuji prozřetelnosti, že mně kdysi osvítila a já k objednávce citrusů přidala něco pod názvem banán severu. Stálo to šílené peníze a já jsem neměla ani páru, co mi vyroste.Nyní mám nádherný stromek, který je ozdobou... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro rok 2020, 11.8.2020  Dobrý den,
Anna Russian je odrůda produkující nádherná srdce, ale rostlina je velmi subtilní až neduživá. Vyžívá se ve svěšených listech i při dostatku vláhy a aby docela velké plody vůbec unesla, vyžaduje velmi pečlivé uvazování. V odolnosti... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 10.8.2020  U mých rostlin se plíseň díky vysokým teplotám zastavila. Všechny poškozené listy jsem zlikvidovala a rostliny nadšeně začaly růst. Vypadají jako stromková rajčata, dlouhý hnědý stonek a nahoře bohatá zelená korunka. Několik stonků jsem podrobila... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň Inka, 10.8.2020 Z broskvoně Inka jsem byla unešena, ale bohužel nám stromek vysazený ve vinohradu loni díky velikému suchu uschnul. |
 |
|
 |
Phytophthora infestans, 8.8.2020 Obávám se, že je to jasná fytoftora, tak jako v mém případě. Troufám si sebevědomě tvrdit, že plíseň bramborovou dokáži poznat. |
 |
Phytophthora infestans, 8.8.2020 Úplně všichni se letos potýkáme se špatným dozráváním rajčat. Prostě není rajčatový rok. Jen my blázni, kteří vysazujeme rostliny ven už v dubnu a riskujeme, máme spoustu rajčat už zralých. Letos mi ten risk vyšel. |
 |
Phytophthora infestans, 8.8.2020 Rozpustila jsem několik zrnek hypermanganu a do růžového roztoku přidala kapku jódu. Namočeným kartáčkem na zuby jsem postižená místa pečlivě potřela. Skvrny zaschly a rostliny jsou v pořádku. Navíc zrovna je příznivé počasí. |
 |
Žluté listy, 5.8.2020 Já dávám jednu polévkovou lžíci sklalice a jednu kyseliny citrónové do 10l vody. |
 |
Žluté listy, 5.8.2020 Pokud se k zelené skalici přidá třeba kyselina citronová, tak se roztok okyselí a železo se elegantně převede do chelátové formy. Používám s úspěchem na citrusy. |
 |