Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012
|
|
|
|
host - 5.149 (?) 5.1.2012 17:52
Jen takový malý dotaz, budete roubovat klasicky nebo jste si koupil i jednorázové tyčinky a klipsy pro roubování? Jinak jsem si všiml, že pro mě zdaleka nejlepší česká semenářská firma Semo má v textu u podnože MK-T 401 úplný blábol:"...Má velmi dobrou afinitu k většině pěstovaných odrůd. Všechny skleníkové okurky byly na afinitu testovány,,,,,,". Jinak si myslím, že semena podnože MK-T 401 včetně technologie jsou loňský dovoz pravděpodobně z Itálie a pochybuji, že byly na naše rajčata vúbec testovány. Ale afinita asi nebude problémem u žádného druhu rajčat.
Mr Big
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marmisa - Stříbrný Zahrádkář (161) - 69.62 (?), 17.1.2012 15:17
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.149 (?), 5.1.2012 17:52
Jen takový malý dotaz, budete roubovat klasicky nebo jste si koupil i jednorázové tyčinky a klipsy pro roubování? Jinak jsem si všiml, že pro mě zdaleka nejlepší česká semenářská firma Semo má v textu u podnože MK-T 401 úplný blábol:"...Má velmi dobrou afinitu k většině pěstovaných odrůd. Všechny skleníkové okurky byly na afinitu testovány,,,,,,". Jinak si myslím, že semena podnože MK-T 401 včetně technologie jsou loňský dovoz pravděpodobně z Itálie a pochybuji, že byly na naše rajčata vúbec testovány. Ale afinita asi nebude problémem u žádného druhu rajčat.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
vocho67 - Stříbrný Zahrádkář (117) - 228.173 (?), 5.1.2012 19:05
Jak budu roubovat? To bych taky rád věděl. Pravděpodobně do rozštěpu, jak jsem viděl na nějakém videu. A zajistím klipsem. Je dost času, pokud semínka přijdou, bude možné udělat dost pokusů.
Ještě k té podnoži. Hybrid to asi nebude, takže v případě zajímavých výsledků by bylo možno semínka "vyrobit" svépomocí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|