Roubování melounů a okurek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 18.5.2010 22:41
Pěstuji fíkolistou už pár let na kandování. Dužnina je sice bílá (ostatní dýně jsou oranžové), dá se přibarvit třeba bezinkami. Chuťově a konzistencí se blíží takové té z kandovaného ovoce, které kdysi kupovala máma do pečiva. Nedozrálá voní po okurkách a taky prý se v domovině jako okurky používá, nezkoušela jsem salát ani jinou úpravu. Ochutnala jsem ale, není špatná. Elena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 20.5.2010 18:44
Paní Oxalistriagularis, na téma kandování jsem založila novou diskuzi, abych tuto roubovací netříštila a taky se těším na rcp i jiných. Elena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.24 (?), 18.5.2010 21:26
Z čistě racionálního hlediska je pěstování melounů na Vyšočině pošetilost. Jde mi o to dokázat, že i v našich drsných podmínkách je možno venku vypěstovat meloun. Je to podobné např. jako v ČR ve skleníku pěstovat citrusy, to je koníček, to se nikdy nemůže vyplatit.
Dvě roubované okurky, které potřebuju do skleníku bych si též mohla za 80,- Kč koupit, ale nevěděla bych, co mají za odrůdu a nezažila bych to napětí při pěstování... J
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 18.5.2010 13:18
Já jsem včera ještě vysel do agroperlitu salátovky a fíkolistou na další roubování, protože ty moje salátovky jsou ve foliáku takové jakési světlé. Rostou (mají asi půl metru), kvetou, mají malinké plody ale není to podle mých představ. Dal jsem do foliáku i semena melounů a za dva dny na to pic ho, šest stupňů, takže se není co divit že neklíčí (dnes je převezu domů do tepla). Beru to tak že se v tuto dobu běžně vysévají melouny do země, takže to roubování musí někdy pořádně vyjít. Co se tak bavím v různých zahradnictvích, to že letos tak špatně koření a rostou podnože, má na svědomí i ta proklatá zima, nemluvě o nekvalitním substrátu. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|