Roubování melounů a okurek
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.60 (?) 29.3.2010 9:36
Paní Jiřino, loni jsem úspěšně narouboval na cuketu žlutý meloun Jánošík. Byl to jen pokus, protože jsem neměl už k dispozici tykev fíkolistou ani Sprinter. Plodů bylo hodně. Robert
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.24 (?), 29.3.2010 20:50
Odpověď panu Mirkovi: U tykve 2.- 3. den vyříznu vegetační vrchol a ponechám jen děložní lístky, ty nechám další dva až tři dny a když jsou už jako plácačky, tak celý vrchol odstraním, netrvá to celkem více než 5 dní. Přitom postupně povoluji úvazek protože spojení sílí a zařezávalo by se. Kořen okurky odstraňuji 10. - 13. den po roubování, dle stavu srůstu, který v té době již mám obnažený bez úvazku. Pokud se mi jeví pevné spojení, začínám odřezávat. Když okurka potom vadne, dám ji do resuscitačního mikrotenového sáčku, zatím jsem všechny zachránila. Jinak vše pěstuju v obýváku na parapetu při pokojové vlhkosti vzduchu. Dnes jsem odřezávala kořeny roubovanců z 18.3., ty které jsou na fotkách. Nevadnou. Zdraví Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 159.24 (?), 31.3.2010 23:35
Tak jsem se přechválila. Libovala jsem si ve stoprocentní úspěšnosti a dnes mi dvě již přijaté roubované okurky na tykvi fíkolisté začly usychat od kořene tykve, který podehnívá. Zkusila jsem je částečně odlistit a zalít Previkurem, ale asi to nepomůže. Loni se mi nic takového nestalo. Vše přičítám nakažené šarži substrátu pro množení a výsev. Shnila mi v něm část semen paprik, některá semena okurek, jen rajčata rostou dobře, ale rajče je plevel, to roste všude. Zítra si zajedu koupit nový substrát s přídavkem mykorhizní houby. Nemám s ním žádnou zkušenost, zkusím ho na další dávku roubování.
Uhnívá někomu z Vás meloun či okurka na tykvi? To by se přece nemělo stát, proto to roubujeme. Zdraví Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.158 (?), 2.4.2010 12:40
Já jsem si pořád říkal odkud se mi bere na záhoncích jetelíček, kterého se nemohu zbavit. Když se mi letos objevil v přísadě tak už vím jaká bije!!! Ty substráty asi nebudou moc košer. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|