Přidávám další fotky a zkušenosti s roubováním. Asi je vhodnější odstranit vrchol tykve a kořen okurky později, než jsem to dělávala. Tykev po týdnu a kořen okurky po 14 dnech, potom již nehrozí vadnutí a možná to není pro rostliny takový šok, že mohou podlehnout kořenovým chorobám.
Na prvním fotce je okurka roubovaná 18.3. Na spodních listech je patrné popálení. Koncem března, kdy mi dvě okurky podehnily, jsem vše zalila Previcurem. Popálení může být od substrátu nebo po Previkuru. 2.4. jsem rostliny přesadila do substrátu Mykoflor, nové listy jsou zdravé, substrát asi vyhovuje. Rostliny již jsou vhodné k vysazení, zatím vyčkávám, u nás jsou dnes sněhové přeháňky.
Na dalších snímcích jsou později roubované rostliny a dnes roubované melouny. Vysávám melouny-okurky a tykve různě postupně a kompletuji to, co je zrovna narostlé. Okurce nevadí týden růstu navíc, pokud přebývají tykve, dám je na okno do části domu,. kde se netopí a ony se zarazí a počkají, vše využiju, nic nevyhazuju, jde o pokusy na několika rostlinách za oknem. Jiřina