Rastové svetlá pre sadeničky, vzdialenosť, PPFD, DLI
|
|
|
|
|
 |
 |
|
MonikaP - Bronzový Zahrádkář (61) - 32.219 (?), 11.2.2024 21:44
To píšu preto, lebo pre rajciny papriky s plodmi odporucaju silnejsie svetla.
"Neodporúčame používať pre rastliny s plodmi (paradajky, jahody, papričky,...) tu sa obráťte na výkonnejšie osvetlenie predovšetkým v sekcii s reflektormi alebo grow panelmi"
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3078) - 208.138 (?), 11.2.2024 22:14
Aha, takže lepší kšeft. Ovšem mně se osvědčuje pružné rozmístění více slabších zdrojů tak, aby světlo dopadalo na co největší počet listů. Je to samozřejmě opruz, ale růstové panely takhle použít nejde. Pravda asi je, že ten úzký kužel světla by mi nedovolil tu pružnost. Nakonec jsem to zkusil s těmi červenomodrými podobného tvaru. Vyřadil jsem je.
Ale mně by se teď tenhle tvar hodil k menším rostlinám.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3078) - 208.138 (?), 11.2.2024 21:45
To je zajímavé. Možná měli stížnosti a tak to tam malým písmem dodali. Nedovedu si představit nějaký technický důvod, proč by byly nevhodné pro papriky a rajčata. Koukal jsem na prezentaci té 15W. Žádná zmínka o rajčatech a paprikách. A barevné spektrum se mi zdá také v pořádku: jsou skutečně celospektrální. Máte původní nebo už tu vylepšenou verzi? U té druhé je mnohem rovnoměrnější rozptyl světla v kuželu.
Ty stížnosti mohly právě pocházet od lidí, kteří je dali moc blízko a spíš tu starší verzi.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
MonikaP - Bronzový Zahrádkář (61) - 32.219 (?), 11.2.2024 21:48
mám tú vylepšenú. No ak tá Sansi nestačí na rajčiny tak neviem čo by povedali na obyčajné LED:))
Hlavne že tam píšu: PLNÝ CYKLUS: Svetlo vyžarované v celom spektre umožňuje použitie pre všetky fázy rastu. Dáva potrebné svetlo v každom štádiu životného cyklu od klíčenia, sadeníc, vegetatívneho kvitnutia až po plod.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3078) - 208.138 (?), 5.2.2024 11:25
Ne vyšší než 10 cm. Ty nejvyspělejší mají 2 až 4 pravé listy. Jsou ale jako noty na buben: při klíčení si některé dávaly hodně na čas.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3350) - 60.9 (?), 5.2.2024 17:37
Já jen přisvětluji 4 hodiny denně. Je s tím dost práce (odpoledne vyskládat kelímky na plech a za čtyři hodiny zpět na okno). Má to jednu výhodu, že pokaždé jsou sazenice na okně trochu jinak stejně tak jako pod světlem (visící LED 23 W, teplá- kvůi kvetení). Box je obyčejná krabice od nějakého zboží, vejde se mně tam 40 sazenic, až je přesadím dokelímků 0.5 l tak jich tam vejde 24.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3350) - 60.9 (?), 5.2.2024 22:47
Zdá se mně, že ta fotka je také nějak divná?
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |