Shodná není, je větší a rovnoměrnější. Včera odpoledne opět lilo, dnes k ránu znovu (vzpoměl jsem si na pana Stekovicse co by na ten týden lijáků řekly jeho rajčata ). Musím říci že drtivá většina tyčkových odrůd (teď píšu o odrůdách na zpracování) se s tímhle nedokázala porvat, praskají již zelené plody, světlou vyjímkou je Sosulka Krasnaja. Je to dáno samozřejmě i "konstrukcí" plodů a jejich strukturou. Masité odrůdy, jakéhokoliv tvaru, jsou absolutní propadák . Naopak, odrůdy "duté" se silnou měkkou stěnou jsou na tom nejlépe, nepraskají ale špatné zrání a černé anomálie na povrchu plodů se bohužel projevily i na nich. K nim patří samozřejměi má současná jednička na sušení - Novinka Pridnestrovja. Příští rok silně omezím odrůdy a budu se věnovat hlavně těmto.
Chci se ještě zeptat, recept aby sušená rajčata chutnala jako ta kupovaná, máte něco? Já budu nyní zkoušet tohle, poprvé jsem dnes i před sušením rajčata nasolil, to jsem viděl na videích z Itálie a Chile.