Rajčata pro sezónu 2015
|
|
|
|
|
|
|
|
Bacula - (37) - 145.88 (?), 13.1.2015 23:17
|
|
|
|
|
|
|
Kristee - (7) - 239.234 (?), 14.1.2015 8:25
super nápad.. ste riadní šikovníci
aj aj som chcela strešiť, už v zime som niečo podobné nakreslila manželovi ale on nezdieľa moje nadšenie :(((a sama si asi moc nepomožem
napadla ma ešte jedna vec - podobné konštrukcie asi nie sú moc mobilné ako teda riešiť vyčerpanosť pôdy, kedže tam budú rajčiny asi viac rokov po sebe - obnova celej zeminy á 5 r napr alebo sa tam môžu rajčiny pestovať stále na tom istom mieste?
musím si vymyslieť niečo menej náročné na realizáciu, čo by som zvládla vyrobiť aj sama :D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 14.1.2015 15:30
A to budete pěstovat rajčata pořád na stejném místě?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 173.17 (?), 14.1.2015 18:41
Jako vždy máte nějaké připomínky. Kde jste přišla na to, že mně rajčata plesnivějí. Pokud vím tak rajčata mi zplesnivěla pouze loni a to po vytrvalých deštích začátkem září, kdy prakticky ani neměla možnost oschnout. Jiná rajčata vysazená v jednom řádku skončila stejně. Není mi jasné, kam chodíte na informace o tom jak to u nás v té době vypadalo. Jinak děkuji paní Bacule za informace.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 209.106 (?), 25.1.2015 13:08
Všem vám přeju mnoho úspěchů se stříškami. Někdy tak v 1988 jsem to zkoušel taky, ale nebylo to ono. Moc práce a málo užitku. Největší problém byl při bouřkách, nejen kvůli větru, ale že při nich zpravidla neprší seshora dolů, ale často, vlivem větru, ze strany a tak byla rajčata stejně mokrá a plísní kontaminovaná. Pak jsem přešel k fóliáku z kašírované fólie, který by ani dnes nestál polovinu zmiňovaných 12tisíc. Vydržel, po občasných opravách, přes 10 let, postupně jsem si postavil tři, až nakonec jsem přešel ke skleníkům.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 173.17 (?), 25.1.2015 14:15
Žádná bouřka (s výjimkou krupobití) mi ani tak nevadí, jako každodenní děšť s občasnými bouřkami. Jestli prší každý den, tak bez krytu nelze dělat postřik a o tom to je. Já osobně budu natahovat střechu jen při předpovědi dlouhodobějšího deště a to až po nějakém tom prvním dešti nebo bouřce. Moje rajčata i já máme rádi když zaprší.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|