Rajčata pro sezónu 2015

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?) 
15.1.2015 20:55

S pohybem mezi rajčaty nemám problém, jen ta konstrukce by byla lepší alespoň o třicet centimetrů vyšší. Ale byl jsem limitován materiálem.Na obrázku je vidět cestička mezi rajčaty.

Na druhém obrázku je slibované rozložení rajčat pod konstrukcí. Čtverečky 15 x 15 cm znázorňují betonářskou síť, na které mám zavěšené spirály na kterých vedu rajčata vyštipovaná na jeden výhon.

Vladimír

Cestička mezi rajčaty
Cestička mezi rajčaty
Rozložení rajčat pod konstrukcí
Rozložení rajčat pod konstrukcí

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 30.5 (?), 1.3.2016 12:51

Dobrý den, druhý rok se budu pokoušet o pěstování rajčat, koupila jsem si různé druhy rajčat, mezi nimi i rajče tyčkové, třešňové Rossela a Ananas, kde doporučují zalévat podmokem. Chtěla bych se zeptat, zda je možné tyto rajčata pěstovat v pytlích, ovšem zde není možné zalévat podmokem. Bude to problém?

Děkuji za odpověď.

Drahomíra

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.21 (?), 1.3.2016 20:02

dobrý den, myslím si, že v tomto případě chtěl distributor upozornit, že rajčata celkově je vhodnější zalévat jen ke kořenům rostlin a nikoli např. pokropit celé rostliny, neboť pak dochází k větší možnosti napadení rostlin plísnovými chorobami. Samozřejmě rajčata mnoho pěstitelů úspěšně pěstuje v (igelitových) pytlích, je však zde větší náchylnost k znehodnocení rostlin přemokřením, případně přehnojením.

host - 30.5 (?), 2.3.2016 9:13

děkuji moc Drahomíra

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 15.1.2015 11:12

Já budu mít střechu valbovou se sklonem 30° na každou stranu (dlouhou 1,5 m).

Vladimír

host - 59.40 (?), 15.1.2015 14:46

Ja som vymyslela toto len to este treba nejak spevnit a ukotvit dobre az po jednej burke nezbieram u susedov :))))

no som zvedava na tie komenty :D

Kristína

zastrešenie rajčin :DDD
zastrešenie rajčin :DDD

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 173.17 (?), 16.1.2015 2:09

Mně se to líbí. Soused pod takovou střechou má od jara do podzimu stůl a židle. Asi to má dobře uchycené protože těch bouřek s větrem až 100 km/h a neměl s tím žádné problémy. Nemá to nijak zpevněné, asi je to konstrukčně dobře udělané a spočítané, aby to i silnější vítr vydrželo.

Vladimír

Mir - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 39.231 (?), 16.1.2015 16:21

Není to špatný nápad, díval jsem se na netu, co ten party přístřešek stojí, a nabízejí jej od 761 Kč, což docela jde. Mir.

Bacula - (37) - 145.88 (?), 17.1.2015 22:12

Dobrý den, vůbec mi to nepřipadá špatné (to víte, ženská), popravdě, už jsem tento nápad vloni také promýšlela. Určitě by ale bylo nutné nějaké řádné připevnění, jinak bych měla obavy, aby to nelétalo po celé zahradě, jak jste zmiňovala.Pod altán bych bývala musela založit nový záhon (myslím, že tyto altány jsou 3X3 metry). Manžel se vytrvale odmítal na stavbě stříšky podílet, nakonec jsem ji dělala s tátou. Když jsme poslední rajčata ze záhonu sklízeli 28.10., ačkoliv okolo již měli sezonu dávno ukončenou kvůli plísni, s úsměvem jsem pozorovala, jak se manžel chlubí, že máme rajčata pod střechou. Nikomu netvrdím, že to je nejlepší řešení, u nás to vloni fungovalo opravdu dobře, ale mínusy to samozřejmě mít bude. Letos vyčerpání půdy řešit nebudu, rajčátka dostanou kompost a uleželý koňský hnůj jako každý rok, další roky uvidíme, možná vyseju nějaké zelené hnojení? Samozřejmě si toto riziko uvědomuji. 

host - 105.107 (?), 15.1.2015 11:38

Aby nepršelo na krajní rajčata bylo by vhodné na krajní tyče mírně šikmo natáhnout šikmo provázek a igelit zachytit (kolíčky na prádlo, lepenka nebo provázek přes igelit zpevněný leukoplasí...). Provázek dole zajistit stanovými kolíky nebo hřebíky. EM

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz