Rajčata pro sezónu 2015

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3303) - 173.17 (?)
11.1.2015 10:00

Dovolím si přidat pár slov k tomuto seznamu Vámi pěstovaných odrůd (jen k těm co jsem také pěstoval):
Sladkaja děvočka F1- dobrá chuť, pro mne moc malé rajčátko
Black cherry-pro mne zajímavá chuť, jedno z větších cherry rajčat, opravdu enormě praská a proto budu pěstovat pod zastřešením
Nastěnka Slastěna F1- pěstoval jsem ji jen v 10 litrovém kbelíku, vůbec se mně tento způsob pěstování neosvědčil (u žádné odrůdy). U mne chuťově nijak nevyčnívala.Nebudu pěstovat, dokonce ani nevím kde zbytek semen z toho estonského webu mám.
Legend- pěstoval jsem, chuťově průměrné rajče běžné velikosti, nemám již semena a proto nebudu pěstovat. Jen pro zajímavost Legend je jedna z odrůd, která vykazuje vyšší odolnost k některým kmenům plísně bramborové, má totiž gen PH2.
Gardener´s delight- dobrá chuť i rozumná velikost tohoto skoro cherry rajčete, mám ještě pár semínek a tak ho budu opět pěstovat a budu si chystat semena pro další sezóny
Kellogg Breakfest- mám variantu s bramborovým listem KBX, pro mne jedno z deseti nejlepších rajčat, pochopitelně i do budoucnosti budu pěstovat
           Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 142.1 (?), 8.1.2015 17:23

Prohlédla jsem zásoby semínek, našla jsem prázdný sáček od Tomatobery, firma Simply seed, sáček igelitový, vevnitř papírový, bez fotky, cenu neznám.

Dále igelitový sáček s pěti semeny od Premier seeds, cena neuvedena, nejeví se mi jako orginální balení.

A další sáček se sedmi semeny od fy Thompson and Morgan, na sáčku je foto rajčat, cena je uvedena 3,96 liber. Zdá se mi jako orginální balení.

Vše je nakoupeno v UK a dovezeno prostřednictvím poslů v různých letech. Semínka si šetřím, sázím vždy jen několik, zatím jsem se nesetkala se zcela odlišnými plody či rostlinami. Chuť je dobrá, sladká. Stavím na úroveň ruských cherry odrůd. Z u nás dostupných cherry mi vyhovovalo Strilo. Letos ho nepěstuji, nemám na něj místo, jeho místo zaujala Detskaja radost z Ruska v rámci výzkumu nových odrůd. Zdraví Jiřina 

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.39 (?), 9.1.2015 12:00

Nezkoušel jste někdo "pravost" a kvalitu odrůd od prodejců odtud?

Ceny příznivé, většinou bez poštovného. S osivy odtud zkušenosti nemám, ale s jinými věcmi nebyl problém.

Vlasta L. - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 234.228 (?), 9.1.2015 14:16

Na Ali... mám objednáno Giant monster tomato, dále hybrid Pozzano, což má být ranější typ SM. U nás koupené SM mi venku málo dozrává, tak toto má být úrodnější a odolnější chorobám.  Jelikož toto je velkoobchod a nejmenší množství je 100 semen, tak se s ev.zájemci podělím. Objednávala jsem i na ebay od čínských prodejců, semena došla vždy, byla v originálním balení plus dárek, vždy placeno předem pay-pal, bez problémů. Až na tu dvouměsíční cestu. V.L.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.2 (?), 9.1.2015 14:25

já vloni objednal novou odrudu misto SM a jsem nadsen, je to odruda Supermodel

vemak - (12) - 203.167 (?), 10.1.2015 0:10

Pripojím aj ja môj stručný subjektívny názor- pestované vonku bez postreku v roku 2014 čiže dosť daždivom, pri Trnave nadm. v. 130m:

*sl.devočka- chuťovo veľmi dobré, praskali- dám šancu aj toho roku

*black cherry- chuťovo priemerné, veľmi praskaly, 1ks. vyskúšam aj toho roku

*nastenka--chuťovo výborné, tiež trochu praskali, no menej ako devočka- určite budem pestovať

*ikra oranžová- veľmi praskalo a hnilo, priemerná chuť- nebudem pestovať

*kiš miš krásni- chuť veľmi dobrá, celkom sa držal a nehnil, určite budem znova pestovať

*dona- chuť dobrá,  držal sa a moc nehnil, 1ks. budem znova pestovať

*čudo sveta - chuť podpriemerná, praskalo, ale v šaláte vyzeralo krásne, nebudem pestovať, škoda miesta

*legend - chuť dobrá, ale veľmi slabá úroda - asi 5ks, nebudem pestovať

*super snow white - chuť podpriemerná, veľmi praskalo a hnilo, nebudem pestovať

*gardeneners delight- chuť veľmi dobrá,  držal a nehnil, nebudem pestovať nemám semená, veľmi podobné kiš mišu

*kellogs breakfast- chuť výborná, na tak veľký plod až pozoruhodne nepraskal, určite budem pestovať, ženin favorit

*100 pudov- tak isto výborná a pomerne odolná, určite budem pestovať

- Toho roku vyskúšam tomatoberry, Goldkrone, Riesentrauben, Philovita

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3303) - 173.17 (?), 11.1.2015 10:00

Dovolím si přidat pár slov k tomuto seznamu Vámi pěstovaných odrůd (jen k těm co jsem také pěstoval):
Sladkaja děvočka F1- dobrá chuť, pro mne moc malé rajčátko
Black cherry-pro mne zajímavá chuť, jedno z větších cherry rajčat, opravdu enormě praská a proto budu pěstovat pod zastřešením
Nastěnka Slastěna F1- pěstoval jsem ji jen v 10 litrovém kbelíku, vůbec se mně tento způsob pěstování neosvědčil (u žádné odrůdy). U mne chuťově nijak nevyčnívala.Nebudu pěstovat, dokonce ani nevím kde zbytek semen z toho estonského webu mám.
Legend- pěstoval jsem, chuťově průměrné rajče běžné velikosti, nemám již semena a proto nebudu pěstovat. Jen pro zajímavost Legend je jedna z odrůd, která vykazuje vyšší odolnost k některým kmenům plísně bramborové, má totiž gen PH2.
Gardener´s delight- dobrá chuť i rozumná velikost tohoto skoro cherry rajčete, mám ještě pár semínek a tak ho budu opět pěstovat a budu si chystat semena pro další sezóny
Kellogg Breakfest- mám variantu s bramborovým listem KBX, pro mne jedno z deseti nejlepších rajčat, pochopitelně i do budoucnosti budu pěstovat
           Vladimír

miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 84.129 (?), 18.1.2015 20:29

Kamarád mi dovezl z Ruska tyto semínka rajčat : Izjum (F1), Rozovoe serdce, Banzaj, Russkij viťjaz (F1). Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3303) - 173.17 (?), 10.1.2015 7:11

Jen tak pro informaci Zapotec Zde!

Vladimír

mirkl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 97.218 (?), 10.1.2015 7:40

už jsem se na tenhle web díval, jsou spolehliví?

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 57.97 (?), 10.1.2015 9:14

On to není klasický e-shop. Je to kombinace řekněme e-shopu a třeba Aukra, tzn. zastřešení pod jednou značkou, ale spousta jednotlivých prodejců, producentů. Jak jsem psal výše - s osivy od nich zkušenost nemám, s ostatními věcmi problém nebyl - vše přišlo v pořádku během cca 10 - 30 dnů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika