Rajčata pro sezónu 2015
|
|
|
|
vemak - (12) - 203.167 (?) 10.1.2015 0:10
Pripojím aj ja môj stručný subjektívny názor- pestované vonku bez postreku v roku 2014 čiže dosť daždivom, pri Trnave nadm. v. 130m:
*sl.devočka- chuťovo veľmi dobré, praskali- dám šancu aj toho roku
*black cherry- chuťovo priemerné, veľmi praskaly, 1ks. vyskúšam aj toho roku
*nastenka--chuťovo výborné, tiež trochu praskali, no menej ako devočka- určite budem pestovať
*ikra oranžová- veľmi praskalo a hnilo, priemerná chuť- nebudem pestovať
*kiš miš krásni- chuť veľmi dobrá, celkom sa držal a nehnil, určite budem znova pestovať
*dona- chuť dobrá, držal sa a moc nehnil, 1ks. budem znova pestovať
*čudo sveta - chuť podpriemerná, praskalo, ale v šaláte vyzeralo krásne, nebudem pestovať, škoda miesta
*legend - chuť dobrá, ale veľmi slabá úroda - asi 5ks, nebudem pestovať
*super snow white - chuť podpriemerná, veľmi praskalo a hnilo, nebudem pestovať
*gardeneners delight- chuť veľmi dobrá, držal a nehnil, nebudem pestovať nemám semená, veľmi podobné kiš mišu
*kellogs breakfast- chuť výborná, na tak veľký plod až pozoruhodne nepraskal, určite budem pestovať, ženin favorit
*100 pudov- tak isto výborná a pomerne odolná, určite budem pestovať
- Toho roku vyskúšam tomatoberry, Goldkrone, Riesentrauben, Philovita
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 142.1 (?), 8.1.2015 17:23
Prohlédla jsem zásoby semínek, našla jsem prázdný sáček od Tomatobery, firma Simply seed, sáček igelitový, vevnitř papírový, bez fotky, cenu neznám.
Dále igelitový sáček s pěti semeny od Premier seeds, cena neuvedena, nejeví se mi jako orginální balení.
A další sáček se sedmi semeny od fy Thompson and Morgan, na sáčku je foto rajčat, cena je uvedena 3,96 liber. Zdá se mi jako orginální balení.
Vše je nakoupeno v UK a dovezeno prostřednictvím poslů v různých letech. Semínka si šetřím, sázím vždy jen několik, zatím jsem se nesetkala se zcela odlišnými plody či rostlinami. Chuť je dobrá, sladká. Stavím na úroveň ruských cherry odrůd. Z u nás dostupných cherry mi vyhovovalo Strilo. Letos ho nepěstuji, nemám na něj místo, jeho místo zaujala Detskaja radost z Ruska v rámci výzkumu nových odrůd. Zdraví Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 224.39 (?), 9.1.2015 12:00
Nezkoušel jste někdo "pravost" a kvalitu odrůd od prodejců odtud?
Ceny příznivé, většinou bez poštovného. S osivy odtud zkušenosti nemám, ale s jinými věcmi nebyl problém.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vemak - (12) - 203.167 (?), 10.1.2015 0:10
Pripojím aj ja môj stručný subjektívny názor- pestované vonku bez postreku v roku 2014 čiže dosť daždivom, pri Trnave nadm. v. 130m:
*sl.devočka- chuťovo veľmi dobré, praskali- dám šancu aj toho roku
*black cherry- chuťovo priemerné, veľmi praskaly, 1ks. vyskúšam aj toho roku
*nastenka--chuťovo výborné, tiež trochu praskali, no menej ako devočka- určite budem pestovať
*ikra oranžová- veľmi praskalo a hnilo, priemerná chuť- nebudem pestovať
*kiš miš krásni- chuť veľmi dobrá, celkom sa držal a nehnil, určite budem znova pestovať
*dona- chuť dobrá, držal sa a moc nehnil, 1ks. budem znova pestovať
*čudo sveta - chuť podpriemerná, praskalo, ale v šaláte vyzeralo krásne, nebudem pestovať, škoda miesta
*legend - chuť dobrá, ale veľmi slabá úroda - asi 5ks, nebudem pestovať
*super snow white - chuť podpriemerná, veľmi praskalo a hnilo, nebudem pestovať
*gardeneners delight- chuť veľmi dobrá, držal a nehnil, nebudem pestovať nemám semená, veľmi podobné kiš mišu
*kellogs breakfast- chuť výborná, na tak veľký plod až pozoruhodne nepraskal, určite budem pestovať, ženin favorit
*100 pudov- tak isto výborná a pomerne odolná, určite budem pestovať
- Toho roku vyskúšam tomatoberry, Goldkrone, Riesentrauben, Philovita
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3303) - 173.17 (?), 11.1.2015 10:00
Dovolím si přidat pár slov k tomuto seznamu Vámi pěstovaných odrůd (jen k těm co jsem také pěstoval):
Sladkaja děvočka F1- dobrá chuť, pro mne moc malé rajčátko
Black cherry-pro mne zajímavá chuť, jedno z větších cherry rajčat, opravdu enormě praská a proto budu pěstovat pod zastřešením
Nastěnka Slastěna F1- pěstoval jsem ji jen v 10 litrovém kbelíku, vůbec se mně tento způsob pěstování neosvědčil (u žádné odrůdy). U mne chuťově nijak nevyčnívala.Nebudu pěstovat, dokonce ani nevím kde zbytek semen z toho estonského webu mám.
Legend- pěstoval jsem, chuťově průměrné rajče běžné velikosti, nemám již semena a proto nebudu pěstovat. Jen pro zajímavost Legend je jedna z odrůd, která vykazuje vyšší odolnost k některým kmenům plísně bramborové, má totiž gen PH2.
Gardener´s delight- dobrá chuť i rozumná velikost tohoto skoro cherry rajčete, mám ještě pár semínek a tak ho budu opět pěstovat a budu si chystat semena pro další sezóny
Kellogg Breakfest- mám variantu s bramborovým listem KBX, pro mne jedno z deseti nejlepších rajčat, pochopitelně i do budoucnosti budu pěstovat
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|