Rajčata 2024
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?) 4.12.2023 19:42
Jasně, čím vyšší intenzita osvětlení, tím líp. A to jsi ještě nekoukal na kořínky, tam by ten rozdíl byl vidět ještě líp. Předpokládám, že tu intenzitu jsi zvýšil jednoduše tím, žes snížil vzdálenost mezi rostlinami a zdrojem. Já ji od začátku udržuju tak na 15 cm. Teď už ale mám trochu problém s plochou. Rozrostly se tak, že stíní jedna druhou. Takže je budu muset rozložit na větší plochu, tím ale budu muset zvednout zdroje výš a intenzita osvětlení se sníží. Takže uvažuju i o přidání třetí žárovky. Ať to stojí, co to stojí. Rubáš nemá kapsy a když nezbyde nic na dědice, dobře jim tak.![laugh laugh](/obrazky/smajliky/teeth_smile.gif)
Milan
Tak jsem Ti je vyfotil. Moc dobrý snímek to není, ale tu džungli je vidět.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 4.12.2023 19:42
Jasně, čím vyšší intenzita osvětlení, tím líp. A to jsi ještě nekoukal na kořínky, tam by ten rozdíl byl vidět ještě líp. Předpokládám, že tu intenzitu jsi zvýšil jednoduše tím, žes snížil vzdálenost mezi rostlinami a zdrojem. Já ji od začátku udržuju tak na 15 cm. Teď už ale mám trochu problém s plochou. Rozrostly se tak, že stíní jedna druhou. Takže je budu muset rozložit na větší plochu, tím ale budu muset zvednout zdroje výš a intenzita osvětlení se sníží. Takže uvažuju i o přidání třetí žárovky. Ať to stojí, co to stojí. Rubáš nemá kapsy a když nezbyde nic na dědice, dobře jim tak.![laugh laugh](/obrazky/smajliky/teeth_smile.gif)
Milan
Tak jsem Ti je vyfotil. Moc dobrý snímek to není, ale tu džungli je vidět.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 4.12.2023 20:17
Díky za pochvalu. Tou "džunglí" jsem chtěl říct, že už jsou přehuštěné. Zítra se pustím do reorganizace. Dneska už na to nemám sílu. A Ty pod tím světlem budeš mít taky krasavce. Z té Tvé fotky to jasně vyčuhuje.
Mám dojem, že budou chtít pomalu přesadit do koncových kontejnerů. Tipuju tak kolem Vánoc. Jenže mám problém: půda i kompost na zahradě jsou zmrzlé, takže se s nimi nedá pracovat. Substrát je okay, protože je v pytlích, takže stačí ho dát do tepla. No, snad se trochu oteplí, takže si budu moct nabrat.
Milan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 6.12.2023 21:11
Waltře, máš objímku zvenčí? Ptám se proto, že až vyrostou, budou nejspíš potřebovat silnější zdroj. A pak by to mohlo příliš hřát. LEDky ale hřejí nejvíc do patice. Výhoda té fólie je, že na ně dopadá světlo ze všech stran. Jaká je uvnitř teplota?
Milan
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|