Rajčata 2022

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?)
21.12.2021 12:19

Jojo, jsme jedné krve, Ty i já. (Kniha džunglí)

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mir - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (136) - 36.244 (?), 10.12.2021 9:06

Milane, zatím jim nesvítím, ale posvítím LED žárovkou 20W DB. V záloze mám i malou zářivku. Mám je na východním parepetu, zatím se drží při zemi a nevytahují se. Časem dám fotku. Mirek

host - 61.8 (?), 10.12.2021 14:08

Letos nepočítám s přisvětlováním. Loni jsem svítil v průměru 4 hodiny, ale nezpozoroval jsem, že by mně sazenice nějak znatelně rostly rychleji. Přitom práce jsem s tím měl dost, přnášet sazenice, atd. Něco stabilního si nemohu dovolit, nemám v bytě na to dost místa. Proto jsem se odhodlal udělat výsev už začátkem října. Momentálně mám 4 sazenice Start F1, u jedné jsem zahrabal do kelímku čtyři spodní listy. U ostatních třech budu řezat vrcholy, u jedné nad čtyřmi listy u druhé nad pěti listy a u poslední nad šestým listem. Nechám také původní rostliny u nichž zapěstuji nový vrchol z nějvyššího zálistku. Nemám předsttavu, která z těch rostlin bude pro mé pařeniště nejlepší- je to hokus pokus jak vždycky píše Milan. Stejně budu pokračovat u EM Champion u jednoho jsem už včera uřízl vrchol a zasadil ho. Mám vysety také keříčkové odrůdy u kterých neočekávám, že by se nějak vytahovaly do výšky (Sarayev Shtambovyi, 42 days, Jagodka a Kalinka), což je už dnes patrné z přiloženého obráz ku. Potom mám keříčkové odrůdy, které jsou trochu vyšší, ale podstatně nižší než ty dvě tyčkové odrůdy. Asi nejlepší bude, když je trochu zapustím do do substrát (asi jen dva listy). Tyto pokusy mne baví i když nevím, jestli budu v roce 2023 ještě pěstovat rajčata. Nějak mne ta zahrada zmáhá a nakonec už není má, převedl jsem ji na syna.

Keříčková rajčata
Keříčková rajčata

host - 230.40 (?), 11.12.2021 9:14

Velmi pekne sazenicky komu se neleni tomu se zeleni pekne sazenice rajcat na parepletu    vasek

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 11.12.2021 11:42

Vladimíre, Tvoje nebo syna, to není důležité. Moje zahrada nikdy moje nebyla, patří manželce, ale co na tom? Mám povolení ji užívat, tak ji užívám a taky si ji užívám (zahradu, ne manželku).

Úspěch přisvětlování není v tom, že rostou rychleji, ale v tom, že rostou přiměřeně a souměrně. U Tebe asi bude lepší nepřisvětlovat, ale kdyby se nějak vytahovaly, asi by to trochu světla navíc chtělo. Co posíláš snímky, jsou podle mne dobře vyvážené. Ale to Ty všechno dobře víš. 

Milan

host - 61.8 (?), 12.12.2021 11:49

Dnes jsem pár těch vyšších zasadil hlouběji, dva pravé listy jsem utopil. Jsou to 42 days 2x, Bezrassadnyi 2x, Sanka Rozovyi 2x a Kermeroves 1x. Aby vrcholy mířili vzhůru, tak jsem je podepřel kousky špejle.

Vladimír

Keříčky po zapuštění dvou lisů
Keříčky po zapuštění dvou lisů

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 12.12.2021 16:55

Takže jsi se rozhodl snížit i ty keříkáče. Vypadají dobře.

Ty moje vypadají dneska takhle. Nezdá se mi, že by se vytahovaly. A začal jsem je hladit. smiley

Milan

Sazenice 12.12.
Sazenice 12.12.
Jiný pohled
Jiný pohled

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 20.12.2021 18:12

Tak dneska jsem přemístil své sazenice rajčat na západní okno. Přidal jsem jim další žárovku stejného typu a také jsem jim udělal odrážecí závěs na okno pro tu dlouhou dobu, kdy venku není světlo. Závěs se bude vytahovat přes den. Viz foto. Celkově tedy zatím svítím za 40W. 2 dny za 1 kWh.

Milan HP

Růstový tunel na okně
Růstový tunel na okně

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 61.81 (?), 21.12.2021 8:22

Tak rochu ti závidím ty prostorové možnosti. Ne že byh chtěl mí zralá rajčata v zimé, ale je to příležitost dělat dome nějaké experimenty a to mne baví.

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 21.12.2021 12:19

Jojo, jsme jedné krve, Ty i já. (Kniha džunglí)

Milan

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2044) - 168.103 (?), 21.12.2021 9:54

moc pěkný tunýlek. Jinak mě nedávno napadlo, že z prošlých autolékárniček využiju jako odrážecí plochu pro násobení světla termoizolační fólii, která má docela slušný rozměr 140x200cm. Fólie je navíc ještě z opačné strany průhledná. Walter

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz