Letos nepočítám s přisvětlováním. Loni jsem svítil v průměru 4 hodiny, ale nezpozoroval jsem, že by mně sazenice nějak znatelně rostly rychleji. Přitom práce jsem s tím měl dost, přnášet sazenice, atd. Něco stabilního si nemohu dovolit, nemám v bytě na to dost místa. Proto jsem se odhodlal udělat výsev už začátkem října. Momentálně mám 4 sazenice Start F1, u jedné jsem zahrabal do kelímku čtyři spodní listy. U ostatních třech budu řezat vrcholy, u jedné nad čtyřmi listy u druhé nad pěti listy a u poslední nad šestým listem. Nechám také původní rostliny u nichž zapěstuji nový vrchol z nějvyššího zálistku. Nemám předsttavu, která z těch rostlin bude pro mé pařeniště nejlepší- je to hokus pokus jak vždycky píše Milan. Stejně budu pokračovat u EM Champion u jednoho jsem už včera uřízl vrchol a zasadil ho. Mám vysety také keříčkové odrůdy u kterých neočekávám, že by se nějak vytahovaly do výšky (Sarayev Shtambovyi, 42 days, Jagodka a Kalinka), což je už dnes patrné z přiloženého obráz ku. Potom mám keříčkové odrůdy, které jsou trochu vyšší, ale podstatně nižší než ty dvě tyčkové odrůdy. Asi nejlepší bude, když je trochu zapustím do do substrát (asi jen dva listy). Tyto pokusy mne baví i když nevím, jestli budu v roce 2023 ještě pěstovat rajčata. Nějak mne ta zahrada zmáhá a nakonec už není má, převedl jsem ji na syna.