Předpěstování ve skleníku - kdy začít

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2006) - 168.103 (?)
23.1.2025 11:25

Je fajn, že dnes ty skleníky jsou maximálně odlehčené a montované, z plechových výlisků spojených šrouby a skla jsou uložena do výlisků pružnými úchyty. Všechna boční skla jsou u mě opravdu uložena v gumové drážce a případný pohyb konstrukce skleníku v milimetrech nenadělá žádnou škodu na sklech. U starých skleníků z robustních ocelových profilů a skly upevněnými sklenářským tmelem případné nadzvednutí základů dopadlo špatně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:59
Ester 22.4
Ester
Ester

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2006) - 168.103 (?), 22.1.2025 20:05

Pane 214.246, při případném promrzání země by nutně muselo dojít k deformaci pásoviny spojující plotové dílce a vytržení šroubů vlivem nadzvedávání dílců. No a pásovina zdeformovaná není. Je ale možné, že u mě na zahradě přes zimu půda nepromrzne do takové hloubky, aby se to projevilo nadzvedáváním jednotlivých dílů plotovek. Jak to vidíte vy?

host - 214.246 (?), 23.1.2025 7:32

Jak to vidím? No podobně jako vy. Ale přeci jenom trošičku jinak. Hlavně nechci probírat detaily. Nikdo by nám nerozuměl  . Já se znám. Trochu jsem se zeminou pracoval, takže vím jak se chová zemina v zahradě, jak se chová na ulici a ještě mužem rozdělit na sucha a mokrá. Závěr? k vaši desce pod skleníkem zem neprimrzne, tedy nezvedne. Tady budem mluvit o mm a kdyby, tak to vyrovná uložení v gumě. Proto jsem psal, že se vám sklenik mohl zvednout o 2 mm ale diky uložení v gumě sklo neprasklo. Tak jsem pochopil i návod na montáž základů vašeho skleníku  , kde netrvají na základech do země. To jste měl vlastně předložit těm lidem, co vám nadavali a byl klid. Tak jsem to myslel. Ať se vám daří. 

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2006) - 168.103 (?), 23.1.2025 11:25

Je fajn, že dnes ty skleníky jsou maximálně odlehčené a montované, z plechových výlisků spojených šrouby a skla jsou uložena do výlisků pružnými úchyty. Všechna boční skla jsou u mě opravdu uložena v gumové drážce a případný pohyb konstrukce skleníku v milimetrech nenadělá žádnou škodu na sklech. U starých skleníků z robustních ocelových profilů a skly upevněnými sklenářským tmelem případné nadzvednutí základů dopadlo špatně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika