Já si pořád nějak spojuju Kukyho s Kuklenami a Kukleny navíc zaměňím často za Svobodné Dvory. Otázka zní: Z jakého důvodu nebyla v loni plíseň bramborová na rajčatech? Já jsem se domníval, že to bylo díky prováděným postřikům (pouze dva). Že by se neprojevila i bez nich, to si netroufám tvrdit. Jako vždy se mi moc stříkat nechce. A z této nechuti mě dostačně neprobral ani tento deštivý týden. Oddaluju to, jak se dá.
Prší, prší jen se leje, nikoliv kam koníčky pojedeme, ale plíseň bramborková na rajčatech stále nepřijela, holka jedna. Ani ta její kamarádka - okurková. A tak stále bez jediného postřiku sklízím rajčata. Ale pravděpodobně až se na "eagri" objeví hláška u Mokošína nebo Kuklen "ošetřujte ve zkráceném termínu", tak už to asi nevydržím a něco tam "cáknu". Jedná se sice o signalizaci plísně bramborové na bramborách, ale něco by to napovědět mohlo, že.
Kukleny? Spíš Svobodné Dvory. Ale to je jedno, je to hned vedle. Ale určitě bych hned ošetřil, jak počasí dovolí. Důležitější je pevence! Já jsem stříkal 22.7. Acrobatem. I tak se už na nich začíná dít něco nekalého a můžou za to určitě i minulé kroupy.
Bouzel ja jem uplny jiny pisatel ja uz mam sklizeno chtel jsem BIO rajcata proto jsem nesttrikal udelal jsem chybu mel jsem preventivne postrikat vl loni bez postriku do konce zari perfekni rajcata ktere byly zakoupena v prodejne semem letos jsem kopil semena na AUKRU udelal jsem velkou chybu za 20 let jsem nemel tak spatnou urodu uz nikdy nekoupim semena rajcat na AUKRU chybami se clovek uci i kdyz je mi 63roku
Já si pořád nějak spojuju Kukyho s Kuklenami a Kukleny navíc zaměňím často za Svobodné Dvory. Otázka zní: Z jakého důvodu nebyla v loni plíseň bramborová na rajčatech? Já jsem se domníval, že to bylo díky prováděným postřikům (pouze dva). Že by se neprojevila i bez nich, to si netroufám tvrdit. Jako vždy se mi moc stříkat nechce. A z této nechuti mě dostačně neprobral ani tento deštivý týden. Oddaluju to, jak se dá.
Tak to jen tiše závidím. U nás v uzavřené nevětrající poloze plíseň každoročně i vloni i když přišla později. Snad ji u nás způsobí i rosa. Protože Infinito loni vůbec nezabralo honem jsem stříkal Ridomilem. To už byla pěkně rozjetá. Za chvíli jedu na zahradu tak uvidím, mám v plánu minimálně odspodu rajčata odlistit. Letos zatím postřik Acrobatem další asi bude v neděli nebo příští týden Ridomilem. Začínají problémy s praskáním a příznaky nedotatku vápníku. Tišnovsko, letos asi 85 rajčat ve 20 odrůdách.
U nás plíseň nebyla r. 2015, prptože bylo sucho. V r. 2016 v červenci trochu pršelo, proto proveden jeden preventivní postřik Acrobatem, od srpna bylo opět sucho, takže zase nebyla. Kamarádce u rybníka začla a suchem + jeden postřik se též vyléčila. Letos je u nás sucho od jara. Minulý týden jedna přívalová bouřka a dva zahradnické děštíky, již jsem zvažovala preventivní postřik. Vzhledem k předpovědi počasí, kdy nejsou srážky hlášeny, stříkat nebudu. Jedna bouřka nebo přeháňka nevadí, vadí opakované přeprchání a počasí typu prádelna. Lokalita počínající poušť na JV třebíčska.